Kovotoja su korupcija prisistatanti A. Bilotaitė pati turi aiškintis dėl įtarimų keliančio sprendimo

  • Teksto dydis:

Prieš dvi savaites vidaus reikalų ministrė pranešė: „Taigi, Vidaus reikalų ministerija atsisako kultūros, pramogų ir sporto rūmų bei sanatorijų „Pušynas“ ir „Dainava“. „Pušyno“ sanatorija – Palangoje. Joje teikiamos reabilitacijos paslaugos pareigūnams. Sanatorija prestižinėje vietoje, arčiausiai jūros. Sklypai čia – vieni brangiausių Lietuvoje.

Nusprendus sanatorijos atsisakyti, gali atsirasti pagrindas šios teritorijos sklypus susigrąžinti šeimoms, kurios žemes čia turėjo iki sovietmečio. Meras, nors ir A. Bilotaitės partietis, tam nepritaria. „Turbūt niekam ne paslaptis, kas atsirastų, jeigu šitas turtas būtų privatizuotas, kaip kalba vidaus reikalų ministrė. Tai jis būtų privatizuotas ir ten atsirastų butai“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Turtinis interesas

Kokie mano privatūs interesai yra šioje vietoje? Tai yra mano vaikų senelių žemė. Tai yra tiesioginis mano vaikų turtinis interesas.

Sklypą šalia sanatorijos bando atgauti ir konservatorės, Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės artimieji.

„Jeigu paprastai kalbėti, savo uošviais rūpinasi Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė, tačiau ji niekur to viešai nedeklaravusi“, – kalbėjo žurnalistas Skirmantas Malinauskas.

„Kokie mano privatūs interesai yra šioje vietoje? Tai yra mano vaikų senelių žemė. Tai yra tiesioginis mano vaikų turtinis interesas“, – teigė V. Skeberdytė.

Konservatorė A. Bilotaitė sako apie V. Skeberdytės planus prie sanatorijos „Pušynas“ nieko nežinojusi. Sako ir V. Skeberdytę žinanti tik kaip partijos narę. „Tai yra partijos narė. Tėvynės Sąjungos partijos narė. Tai toks ir ryšys“, – teigė ministrė.

Istoriją pradėjus narplioti žurnalistui S. Malinauskui paaiškėjo, kad, panašu, jog A. Bilotaitė ir V. Skeberdytė – geros pažįstamos. Kartu eina į partijos renginius, kartu fotografuojasi. „Šis žmogus nėra dirbantis mano komandoje. Niekada nedirbo ir nėra mano komandos narys“, – tikino A. Bilotaitė.

Įsidarbinti ministrės komandoje norėjo ar ne?

Žurnalistas S. Malinauskas paviešino ir V. Skeberdytės prašymą, kad ji prieš dvi savaites siekė įsidarbinti A. Bilotaitės komandoje, tapti Seimo narės padėjėja. „Dirbti Agnės Bilotaitės politinio pasitikėjimo patarėja kaip Seimo narės. Tai jūs turbūt suprantate, kad kaip į artimiausią politinę komandą atsitiktinių žmonių nekvieti“, – sakė S. Malinauskas.

A. Bilotaitė sako prašymo dar negavusi. „Prašymas dar nepateiktas. Tai tiesiog turiu pasakyti, kad žmogus tikrai nedirba. Galbūt buvo tokių pasvarstymų, bet tai nėra mano padėjėja ar komandos narys“, – kartojo ministrė.

Mes esame kolegės. Aš labai gerbiu jos darbą dėl skaidrumo užtikrinimo.

„Mes esame kolegės. Aš labai gerbiu jos darbą dėl skaidrumo užtikrinimo“, – kalbėjo Šventosios seniūnė.

Teritorijos klausimas

V. Skeberdytė sako, kad jos vaikų seneliams bandomi sugrąžinti sklypai yra ne sanatorijos teritorijoje, o šalia jos.

Meras sako – tai viena ir nedaloma teritorija. „Viena žemė yra. Yra 2,7 ha teritorijos, suformuota prie „Pušyno“, įskaitant ir pastatą. Tai realiai laisvos, neužstatytos yra apie 1,8 ha. Tai yra bendras sklypas, vienas. Jis neskaidomas niekaip“, – situaciją komentavo Š. Vaitkus.

Anot mero, iki šiol šių brangių sklypų privatizavimą stabdė tik tai, kad ministerija nesiryždavo likviduoti sanatorijos. „Jeigu tik tai, kaip ministrė sakė, kad įmonė yra likviduojama, vadinasi, laisva, neužstatyta žemė, kalbu apie 1,8 ha, privalėtų grąžinti teisėtiems savininkams“, – teigė meras.

V. Skeberdytė interesų deklaracijose nenurodė, kad sklypus, kurių atgavimu rūpinasi, siekiama susigrąžinti jos artimiesiems. „Aš, kaip seniūnė, jokių sprendimų, kuriuos priima Palangos miesto savivaldybė, neįtakoju. Aš juose nedalyvauju. Nedalyvauju darbo grupėse“, – kalbėjo moteris.

Supainiojo interesus?

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ketina kitą savaitę svarstyti, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl V. Skeberdytės galbūt supainiotų interesų.

„Kai paaiškėjo, kad iš „Pušyno“ nepavyksta žemę išplėšti, tada ji keliavo į Palangos miesto savivaldybės administraciją, nors pati toje administracijoje dirba, ji pati yra savivaldybės darbuotoja ir paprašė koreguoti planą. Jeigu būtų paprastas mirtingasis, niekas to plano greičiausiai net nekoreguotų“, – teigė S. Malinauskas.

Aiškintis dėl V. Skeberdytės interesų prašyta dar prieš dvejus metus. „Buvo gautas atsakymas komisijos, kad tarnautoją atstovauja ne įstaigoje, kurioje dirba tą žmogų artimą, o teisme dėl to tyrimo nepradės“, – kalbėjo Palangos savivaldybės juridinio skyriaus vedėjas Petras Kaminskas.

A. Bilotaitė „Pušyno“ sanatorijos atsisakymo persvarstyti neketina.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

op

op portretas
Tuoj tikrai atsistatydins koks ministras

Konservatoriai ir vertybės???

Konservatoriai ir vertybės??? portretas
Nejuokinkit..Savo merginos, savo interesai pirmiausia.. Nieko nuajo

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Mieli komentatoriai. Pirmiausiai reikia išsiaiškiti kieno barzda, raudonųjų utėlių , kirpėjo matininko , ar to žmogelio.Ir jokie ministrai ,seniūnai, o tame tarpe ir garsiausiai lojantys alkani brisiai negali atimti ar atiduoti barzdos ,kuri auga pas žmogelį.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių