Kretingiškiai kraipo galvas: kur dingo trinkelės?

Rudenį prasidėjusi ir kuriam laikui sustojusi Kretingos miesto parko rekonstrukcija gyventojams sukėlė klausimų. Atšilus orams buvo nuardyta dar pernai pakloto pėsčiųjų tako dalis. Vietiniai ėmė teirautis, kur dingo trinkelės?

Kretingos seniūnė Gintarė Liobikienė tikino, kad trinkelės niekur nedingo.

"Jų niekas nepavogė. Nuardė dalį tako, nes po žiemos pasislinko gruntas, reikia iš naujo jį sutvirtinti, sutankinti", – paaiškino G.Liobikienė.

Kretingos miesto parko pertvarkymo darbai buvo pradėti pernai spalį. Tačiau iki gruodžio visų darbų nebuvo įmanoma baigti. Prasidėjus žiemai, darbus teko stabdyti.

Jų niekas nepavogė.

"Objektas juk nebaigtas. Gruodį buvo nepalankios sąlygos, pagrindas kai kur įdubo, todėl ir teks perdaryti. Iš septynių takų, kurie naujai tiesiami, nuardyti teko tik vieno tako dalį", – paaiškino seniūnė.

Kretingos parke ne tik tiesiami takai. Bendras takų ilgis sieks kilometrą, o bendras plotas apims 2,5 tūkst. kvadratinių metrų.

"Facebook" paskyros "Mūsų Kretinga" nuotr.

"Išardyti ir pašalinti seni apšvietimų stulpai, kurie buvo jau labai seni, sovietmečiu statyti. Pastatyti nauji 35 stovai ir įrengti nauji šviestuvai", – darbus vardijo seniūnė.

Parkas turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Šalia naujų takų atsiras ir nauji suoliukai, šiukšlių dėžės.

"Už tai, kad rangovas turėjo perdaryti dalį tako, neteks mokėti. Rangovas kol kas yra atsakingas už šį objektą, kuris nėra baigtas. Jei paaiškėja brokas, rangovas turi perdaryti darbą kokybiškai. Statybos darbams juk numatyta penkerių metų garantija", – priminė seniūnė.

G.Liobikienė patikino, kad darbai parke turėtų būti baigti netrukus, veikiausiai iki gegužės pradžios.

Darbai kainuos 216 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nedingo

Nedingo portretas
Tai, kad tos trinkelės niekur nedingo. Išardė ir vėl sudės. Tragedija iš nieko...

be abejo, intriga

be abejo, intriga portretas
galimai po vieną, po dvi, tris tas trinkeles migruojantieji tai pirmyn, tai atgal ir išsinešiojo, galimai, bet ar vertėjo tiek daug prašalaičių įsileisti dar nuo 2020 m?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių