Pereiti į pagrindinį turinį

Kretingiškių parama ukrainiečiams keliavo ir valtimis

2022-04-08 13:07

Kretingos rajono žmonės sulaukė žinių iš Černigovo srities Ukrainoje – jų siųsta parama sėkmingai pasiekė tikslą. Kulykivka – pirmasis miestas, kuriame dalis paramos jau išdalinta, kita dalis išsiųsta į Černigovą.

Pagalba: kretingiškiai nusiuntė paramos ukrainiečiams iš Černigovo srities. Pagalba: kretingiškiai nusiuntė paramos ukrainiečiams iš Černigovo srities. Pagalba: kretingiškiai nusiuntė paramos ukrainiečiams iš Černigovo srities.

Kretingiškiai suaukojo pilną autobusą maisto produktų, konservų, higienos prekių, iš viso – 170 pakuočių.

Humanitarinei pagalbai reikėjo autobuso, kurį skyrė Kretingos autobusų parkas.

Iki Lenkijos ir Ukrainos sienos autobusą vairavo Lietuvos šaulių sąjungos nariai, vėliau – ukrainiečiai.

Kelias paras autobusas su kroviniu stovėjo netoli Kijevo, nes vyko susišaudymai. Vėliau, pajudėjus tolyn į šalies gilumą, savanoriams teks sukti galvas, kaip pergabenti paramą.

Dalis jos gyventojams buvo išdalinta Kulykivkoje (Černigovo sritis), dalis buvo nugabenta į tuo metu dar Rusijos karių apsiaustą Černigovą.

Parama gabenta ir valtimis, nes visi į Černigovą vedantys tiltai – susprogdinti.

Kretingos autobusų parko skirtas autobusas liko Ukrainoje, kur toliau bus naudojamas nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams pervežti ir gelbėti.

"Svarbu, kad pati siunta pasiekė savo tikslą. Mes norėjome, kad parama pasiektų tuos, kuriems labiausiai reikėjo. Juk žinome, kad parama gali būti užgrobta. Ukrainiečių kultūros ir švietimo centras "Rodyna" nusprendė, kad dalis paramos būtų nusiųsta į Černigovo sritį, kuri tuo metu dar buvo okupuota. Paramos tame krašte labiausiai reikėjo", – pasakojo Kretingos mero patarėjas Albertas Barauskas.

Antrasis Kretingos autobuso parko skirtas autobusas su Kretingos rajono gyventojų suaukota parama (taip pat apie 170 pakuočių maisto produktų, vaistų ir kitų daiktų) ukrainiečius turėtų pasiekti šiomis dienomis.

"Viliamės, kad siunta tikslą pasieks sveika, iš pačių ukrainiečių žinome, kad humanitarinė parama kartais būna susprogdinama. Mums svarbu tai, kad krovinys nebuvo nusavintas ar sunaikintas", – kalbėjo A.Barauskas.

Kretingos rajono gyventojų suaukota parama į Ukrainą gabenama bendradarbiaujant su Ukrainos Garbės konsulu Klaipėdoje Geniu Vygantu ir ukrainiečių kultūros ir švietimo centru "Rodyna".

Prie paramos surinkimo ir išvežimo prisidėjo daugybė Kretingos rajono gyventojų, seniūnijos, KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 306 Kretingos pėstininkų kuopos savanoriai, Kretingos autobusų parkas, Kretingos šilumos tinklai, įmonė "Ritminga spalva".

Daugiau naujienų