Kretingoje oficialiai atvertas rekonstruotas Simono Daukanto progimnazijos sporto aikštynas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kretingoje oficialiai atvertas rekonstruotas Simono Daukanto progimnazijos sporto aikštynas.

Beveik 1,22 mln. eurų atsiėjusios rekonstrukcijos darbus atliko įmonė „Rolana“. 990 tūkst. eurų aikštyno atnaujinimui skyrė Kretingos rajono savivaldybės administracija, likusią dalį – 232 tūkst. eurų – sudarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšos.

Po rekonstrukcijos progimnazijos aikštyne buvo sutvarkyti bėgimo takai, lengvosios atletikos sektorius. Čia taip pat įrengti nauji gimnastikos įrenginiai, futbolo aikštė, krepšinio ir tinklinio aikštelės ir kt.

„Rajono sporto aikštynų atnaujinimo nauda – didžiulė, nes juose sportuoja ne tik moksleiviai, bet ir laisvalaikį aktyviai leidžia visa bendruomenė, vakarais susirenka daug žmonių. Tai rodo, kad jie kretingiškiams labai reikalingi, – pranešime cituojama Kretingos rajono savivaldybės vicemerė Vaida Jakumienė.

Pasak jos, artimiausiu metu bus pradėta ir Kretingos šaulių stadiono sportinės dalies rekonstrukcija. Taip pat birželį Nacionalinė sporto agentūra patvirtino dar vieną savivaldybės paraišką ir Salantų gimnazijos stadiono rekonstrukcijai skyrė 500 tūkst. eurų. Kitą reikalingų lėšų dalį pridės Kretingos rajono savivaldybė. Rekonstrukcijos darbai čia turėtų startuoti kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių