Kretingos meras administracijos direktoriui reiškia nepasitikėjimą

Kretingos meras Antanas Kalnius inicijuoja savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Viskonto atleidimą. Mero teigimu, direktorius netinkamai organizuoja darbą, dėl to rajone stringa investicinių projektų įgyvendinimas. Direktorius tikina, kad mero iniciatyva – politinis triukas prieš rinkimus.

Iškilo grėsmė finansavimui

Meras A.Kalnius jau parengė tarybos sprendimo projektą "Dėl E.Viskonto atleidimo iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų, praradus pasitikėjimą".

Nepasitikėjimo motyvai grįsti rajono strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2021 m. ataskaita.

Iš jos matyti, jog iš svarbiausių savivaldybės administracijos infrastruktūros projektų pernai įgyvendinta tik 64 proc., o Strateginio planavimo ir investicijų programos įgyvendinimo rodiklis nesiekia 50 proc.

Anot A.Kalniaus, 2021 m. statybos darbai beveik nevyko Kretingos sporto ir sveikatingumo centre ir iš pusantro milijono eurų šiam objektui suplanuotų pinigų pernai panaudota tik 206 tūkst. eurų.

"Nebaigtas rengti ir Kretingos miesto stadiono tvarkymo projektas, nepradėti sporto aikštyno prie Pranciškonų gimnazijos modernizavimo darbai, nepradėti Kretingos mokyklos-darželio "Žibutė" tvarkymo darbai, neparinktas dviračių tako Kretinga–Vydmantai techninio projekto rengėjas, nepradėtas rengti Rotušės aikštės ir jos prieigų techninis projektas bei kiti", – rašte vardijo meras.

"Politinis bandymas įkąsti"

Meras pridūrė, jog dėl tokio neveiklumo iškilo reali grėsmė netekti dalies iš valstybės biudžeto skirtų lėšų.

Anot A.Kalniaus, savo neveikimu E.Viskontas demonstruoja, kad nėra motyvuotas eiti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ir dėl to turėtų būti atleistas.

Ar mes galime dar metus toleruoti direktoriaus neveiklumą ir nesugebėjimą valdyti situacijos, ar mes galime dar vienus metus išmesti iš rajono gyvenimo?

"Tai yra bandymas pašalinti politinį oponentą ir tiek. Meras yra opozicijos lyderis šiuo metu ir turbūt manyje mato politinį konkurentą. Nieko naujo, tai paprastas žingsnis prieš rinkimų kampaniją. Tai yra politinis bandymas įkąsti", – įsitikinęs E.Viskontas.

E.Viskontas administracijos direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2021 m. sausį, kai iš darbo savo noru pasitraukė ankstesnė administracijos vadovė Jolanta Girdvainė.

Beje, per mažiau nei pusantrų metų šiose pareigose E.Viskontas keturis mėnesius turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Ragina netoleruoti neveiklumo

Meras A.Kalnius direktoriaus kaltinimą politikavimu atmeta, pabrėždamas, jog nepasitikėjimas direktoriumi atsirado tik dėl stringančių projektų.

"Pirmiausia, meras nėra opozicijoje, nes meras yra visų tarybos narių atstovas, tiek pozicijos, tiek opozicijos. Antras dalykas, direktoriui yra išreikštas nepasitikėjimas dėl labai svarbių priežasčių, nes yra nevykdomi projektai. Šiandien susiklosčiusi tokia situacija, kad patys daugumos atstovai turi priimti rimtą sprendimą, ar mes galime dar metus toleruoti direktoriaus neveiklumą ir nesugebėjimą valdyti situacijos, ar mes galime dar vienus metus išmesti iš rajono gyvenimo?" – klausė A.Kalnius.

Meras įsitikinęs, kad gegužės 26 d. tarybos posėdyje rajono politikai priims teisingą sprendimą, ir direktorius bus atleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
Reiketu abu atleisti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių