Kretingos „Minija“ puoselėja viltis žaisti I lygoje

Kretingos "Minijos" komanda šalies II lygos Vakarų zonoje taiko į prizininkes.

Ekipos strategas Viktoras Butrimas teigia, kad jo auklėtiniai pajėgūs iškovoti trečiąją vietą. Treneris užsimena, kad "Minija" turi planų rungtyniauti Lietuvos I lygos pirmenybėse.

- Pernai II lygos Vakarų zonos pirmenybėse "Minija" liko ketvirta. Šiemet kol kas taip pat užimate ketvirtąją vietą. Kokie tikslai keliami komandai?, - futbolas.lt paklausė V.Butrimo.

- Visuomet keliami aukštesni tikslai, nei leidžia galimybės. Tačiau jų siekti sudėtinga, nes, pavyzdžiui,"Šilutės-2" komandai kartais atstovauja ir pagrindinės sudėties žaidėjai. Kai jie rungtyniauja, iš karto atsispindi rezultate. Su Klaipėdos "Atlantu" konkuruoti negalime, bet pasivaržyti dėl prizinės vietos esame pajėgūs. 

- Pirmenybėse meistriškumu išsiskiria "Atlanto" futbolininkai. Jūsų komanda gali kovoti dėl antrosios vietos?

- Žinoma, "Atlantas" gerokai pajėgesnis už kitas komandas, todėl nerealu aplenkti tokio meistriškumo ekipą. Klaipėdiečiai treniruojasi bent šešis kartus per savaitę, o mūsų futbolininkai į treniruotes susirenka tik po darbų ar mokslų. Manau, realiausia, kad mes užimsime trečiąją vietą.

- Ar "Minijos" komandoje rungtyniauja tik kretingiškiai?

- Anksčiau rungtyniavo tik kretingiškiai, tačiau dabar yra trys vaikinai iš Klaipėdos - Jurijus Timanovas, Karolis Simonavičius ir Julius Mockus.

- Vartininkas Mantas Galdikas perėjo į Vilniaus "Vėtrą", gynėjas Jurijus Kurbangalijevas - į Tauragės "Taurą". Vadinasi, Kretingoje yra gabių vaikinų, galinčių papildyti A lygos klubus?

- Žinoma, yra. Tačiau man apmaudu, kad "Minija" už išsivežtus žaidėjus negauna nieko, nes futbolininkai su mūsų klubu neturi sutarčių. Manau, Lietuvos futbolo federacija turėtų numatyti, kaip ekipoms už tai turėtų būti atlyginta. Kita vertus, patiems futbolininkams naudingiau rungtyniauti aukštesnio lygio ekipose.

- Ar į jūsų komandos namų rungtynes susirenka daug žiūrovų?

- Kai žaidėme su "Atlantu", susirinko net 1500 futbolo aistruolių. Vidutiniškai į mūsų komandos namų rungtynes ateina apie 500 žiūrovų. 

- Kiek kartų per savaitę ekipa treniruojasi?

- Dabar - tik du kartus. Futbolininkai į treniruotes susirenka po darbų, todėl jos prasideda 18 val. 30 min. arba 19 val. Sezono pradžioje sportuodavome keturis kartus per savaitę, bet vėliau treniruočių sumažėjo, nes komanda dar žaidžia rajono pirmenybėse.

- I lygoje "Minija" žaidė prieš 12 metų. Ar neturite planų kitą sezoną rungtyniauti šioje lygoje?

- Planų yra. Sakyčiau, gan nemažų. Bet kol nėra konkretumo, nenorėčiau apie tai plačiau kalbėti. Viskas priklauso nuo finansavimo.

- Nepriklausomoje Lietuvoje "Minija" tik vieną sezoną - 1993 metais - rungtyniavo aukščiausioje lygoje ir užėmė paskutinę vietą. Kretingoje niekas nebepuoselėja vilčių kažkada matyti komandą A lygoje?

- Girdisi tokių kalbų, žmonės turi minčių. Tačiau pirmiausia reikia iškopti į I lygą. A lyga - tolimesnė perspektyva, apie ją kol kas kalbama be patoso. Reikia sutvarkyti infrastruktūrą, išspręsti finansinius klausimus. Šiuo metu Kretingai pakaktų ir I lygos. Jei komanda joje žais, prasidės pakilimas. Bendromis verslininkų, rajono vadovų pastangomis galime daug nuveikti.


Šiame straipsnyje: kretingos minija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių