Kretingos rajono meras: priekaištų Kartenos slaugos ligoninės vadovybei neturiu

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje vis dar sprendžiamas personalo trūkumas, o vienas pacientas dėl suintensyvėjusios koronaviruso simptomatikos perkeltas į Klaipėdos universitetinę ligoninę, ketvirtadienį informavo Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. Meras įsitikinęs, kad dabar ne laikas ieškoti, kas kaltas dėl išplitusio koronaviruso slaugos ligoninėje, ir akcentuoja priekaištų ligoninės vadovybei neturįs.

„Vakar (trečiadienį – ELTA) į Klaipėdos universitetinė ligoninę buvo išvežtas vienas ligonis dėl viruso simptomatikos“, – Eltai sakė A. Kalnius.

Kretingos rajono mero teigimu, kol kas Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje dar nėra iki galo išspręstas personalo trūkumas. Visgi politikas informuoja, kad dvi darbuotojų brigados jau sudarytos iš vietinių medikų.

„Kol kas dar turime personalo trūkumą, dvi brigados yra sudarytos iš mūsų vietinių medikų, kurie pasiryžo pagelbėti mums šitoje situacijoje, iš mūsų pačių įstaigų, ir jiems taip pat bus mokamas padidintas atlyginimas. Laukiame dar žmonių, gal pasisiūlys ir ateis mums į pagalbą“, – kalbėjo Kretingos rajono meras.

A. Kalnius akcentuoja, kad Kartenos slaugos ligoninės vadovybei priekaištų, kaip ir jokios informacijos apie saugos pažeidimus, neturi. Pasak jo, pagrindinis tikslas dabar yra užtikrinti sklandų slaugos ligoninės darbą, o neieškoti, kas kaltas, o kas ne.

„Informacijos apie pažeidimus aš neturiu, kol kas niekas oficialios informacijos mums nepateikė, todėl net nenagrinėjame šitos situacijos. Mūsų šiandien rūpestis yra sutvarkyti taip, kad įstaiga veiktų kaip priklauso, kad visi pacientai gautų paslaugas“, – teigė meras.

„Šiandien mes turime karštą tašką ir dabar nagrinėti, kas yra kaltas ir kas nekaltas, aš pirmiausiai neturiu kompetencijos tam ir nėra tam laiko. Žiūrėsime po to, jeigu bus kažkokių nusiskundimų ar pažeidimų, tada nagrinėsime. Dabar kol kas vadovybei ir ligoninės personalui, su kuriuo mes bendraujame, tikrai neturime jokių priekaištų“, – pridūrė jis.

A. Kalniaus teigimu, Kretingos savivaldybėje mobilusis koronaviruso tyrimo punktas greičiausiai nebus įrengtas. Visgi meras pabrėžia, kad savivaldybėje sėkmingai veikia karščiavimo klinika.

„Mažos savivaldybės negali turėti tokios prabangos, kad turėtų ir mobilųjį punktą, ir karščiavimo kliniką. Kretingos rajone yra karščiavimo klinika, kuri sėkmingai veikia ir jokių problemų dėl to neturime“, – informavo Kretingos rajono meras.

ELTA primena, kad Kretingos rajone veikiančioje Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje trečiadienį pranešta apie 22 koronavirusu užsikrėtusius pacientus.

Taip pat nustatyta, kad yra užsikrėtę 5 ligoninės darbuotojai, 8 darbuotojų rezultatai neigiami, dar vieno darbuotojo tyrimas bus kartojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Jei jis buvo, nei jis žino.per karatiną priimt naujus pacientus jau tai didelis nusižengimas.čia viskas yra daug rimčiau nei visi mano.tikiuos prokuratūra viską išsiaiškins.( na bet įtariu kad į ją niekas net nesikreipė)

Ir norinčių dirbti , net už tokį užmokestį

Ir norinčių dirbti , net už tokį užmokestį  portretas
tarp mažai uždirbančių medikų nėra ? Ar tenkina alga gaunama pagrindiniame darbe ? Na opoziciniai , keliam 100 % visiems medikams :)))

jo

jo portretas
pats saviškius pastačiau todel priekaištu neturiu:D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių