Pereiti į pagrindinį turinį

Kriminalistas išteisintas, bet bus teisiamas

2013-03-03 15:26
Kriminalistas išteisintas, bet bus teisiamas
Kriminalistas išteisintas, bet bus teisiamas / Vytauto Petriko nuotr.

Buvęs Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vadovas Artūras Rimkus, 2011 m. atleistas iš pareigų už pareigūno vardo diskreditavimą, teismo sprendimu turi būti grąžintas į pareigas.

Grąžins į postą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė neskundžiamą nutartį ir patenkino A.Rimkaus apeliacinį skundą. Teismas panaikino ankstesnę Klaipėdos apygardos administracinio teismo nutartį, kuri buvo jam nepalanki.

Vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijos manymu, A.Rimkų atleidus iš pareigų jam inkriminuojami nusižengimai nebuvo įrodyti.

Klaipėdos apskrities komisariatui teismas nurodė išmokėti priverstinai pareigų netekusiam A.Rimkui negautą darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką.

Nutartyje pažymėta, kad 19 metų teisėsaugoje dirbusiam A.Rimkui tarnybinio patikrinimo metu pareikšti kaltinimai netinkamai organizavus operatyvinę veiklą ar prasta pavaldinių darbo kontrolė nėra pareigūno vardą žeminantys dalykai.

Areštinėje – alkoholis ir susitikimai

Šilutės policija tarnybinių patikrinimų ir neeilinių atestacijų sulaukė po to, kai paaiškėjo, jog komisariato areštinėje buvusiems sulaikytiems asmenims buvo perduodamas alkoholis, mobilieji telefonai, organizuojami susitikimai su artimaisiais.

Tyrimo medžiagoje minimos sulaikytųjų fotografijos policijos pareigūnų uniformomis.

„Nenustačius, kad A.Rimkui buvo žinoma apie jo pavaldinių neteisėtus veiksmus, netinkamas vadovo kontrolės funkcijos vykdymas nelaikytinas policijos pareigūno vardą žeminančiu poelgiu“, – aiškinama teismo nutartyje.

Klaipėdos policijos viršininkas Benonas Ivanauskas aiškino, kad kriminalistą iš pareigų atleido Policijos departamentas, todėl jis ir turėtų rūpintis, kaip sugrąžinti pareigūną į darbą.

„Žinau apie teismo sprendimą, kai bus departamento nurodymas priimti atgal į pareigas, vykdysime“, – tvirtino B.Ivanauskas.

Įtarimai – kitoje byloje

A.Rimkus iki šiol yra minimas ir kitame ikiteisminiame tyrime.

Jis buvo sulaikytas kartu su kitais aštuoniais įtariamaisiais, kai paaiškėjo, jog esą imitavo savo automobilio BMW X5 vagystę. Mašinos detales pareigūnas neva pardavė, o iš draudimo bendrovės gavo išmoką už atseit pavogtą automobilį.

„Šiame tyrime minimos trijų pareigūnų pavardės. Be A.Rimkaus, įtarimai pareikšti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininkui Edmundui Tautavičiui bei šio skyriaus tyrėjui Žilvinui Ukockiui“, – teigė bylą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Donatas Blinstrubis.

Netrukus ši byla pasieks teismą, tačiau kol kas užtruko įtariamųjų apklausos ir išardytų automobilių detalių ekspertizės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų