Kruizinis sezonas Klaipėdoje pamažu įsibėgėja

Šis kruizinis sezonas Klaipėdoje nebus toks, kokio tikėtasi, tačiau keleivinių laivų sąrašas sumenko ne taip skaudžiai kaip Taline, kur vietoj 300 keleivinių laivų, kaip būdavo iki tol, šiemet estai sulauks tik šimto. Pas mus ketina atplaukti 46 laivai.

Kitą savaitę, gegužės 12 d., į Klaipėdą atplauks dar vienas keleivinis laivas.

Iš viso gegužę pas mus turėtų apsilankyti šeši kruiziniai laivai, o iki rugsėjo pabaigos – 46.

Buvome susitikę su vokiečių kruizinių linijų „Aida“ atstovais. Jie aiškiai įvardijo, kad kol kas yra priėmę sprendimą susilaikyti nuo kelionių į Baltijos valstybių ir Lenkijos uostus.

Dauguma jų švartuosis Kruizinių laivų terminale, o keli – KLASCO teritorijoje.

„Neseniai bendravome su kompanija „Cruise Baltic“. Visuose uostuose atvykstančių keleivinių laivų skaičiai sumenkę. O Taline net tris kartus – kritimas nuo 300 iki maždaug 100 laivų per sezoną. Toks pat sumažėjimas ir Gdanske, ir visur kitur. Faktoriai yra keli. Vienas jų, kad „Cruise Baltic“ maršrute neliko vizito į Sankt Peterburgą. Dabar kruizinės linijos bando keisti maršrutus, kad jie būtų įdomūs“, – sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Romena Savickienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Antras dalykas, atgrasantis kruizinius keleivius apsilankyti rytinėje Baltijos pakrantėje, turistų manymu, – nesaugi geopolitinė situacija.

„Jiems tai yra svarbu. Pavyzdžiui, buvome susitikę su vokiečių kruizinių linijų „Aida“ atstovais. Jie aiškiai įvardijo, kad kol kas yra priėmę sprendimą susilaikyti nuo kelionių į Baltijos valstybių ir Lenkijos uostus. Negalime atmesti ir ekonominio momento, brangsta degalai, logiška, kad brangsta pačios kelionės, žmonės taupo. Bet, manau, kad tas laivų sąrašas nebesumažės, išliks toks, koks yra. Ir viliuosi, gal atsiras kokių nors „netyčiukų“, kurie dar sugalvos atvykti į Klaipėdą“, – svarstė R. Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai didelis ivikis miete... atplauke keltas..

Naratyvas (ne į temą)

Naratyvas (ne į temą) portretas
Priimtas diplomatinis projektas: Jei Rusija nepaliks užgrobtų Ukrainos teritorijų, tarptautinė bendrija inicijuos Karaliaučiaus srities administracinę pertvarką, panaikinant bet kokią Rusijos įtaką šiam regionui ir numatant naujo statuso, neturinčio precedento pasaulinėje praktikoje, suteikimą. Planas rengiamas konfidencialiai.

Senas jūrininkas

Senas jūrininkas portretas
Kodėl švartuosis klasko teritorijoe?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių