Kruizinių laivų krantinėje – visuomenės ir kariuomenės diena

Šeštadienį Klaipėdoje Kruizinių ir karo laivų terminalo aikštėje surengta visuomenės ir kariuomenės vienybės diena. Šiemet ši šventė paankstinta keliomis savaitėmis, mat kaip tik dabar Klaipėdoje vieši net 14 NATO karo laivų, kurie netrukus dalyvaus tradicinėje išminavimo operacijoje Baltijos jūroje.

Žvarbokas vėjas neišbaidė klaipėdiečių, atskubėjusių į Kruizinių ir karo laivų terminalo aikštę, kur šeštadienį surengta visuomenės ir kariuomenės vienybės diena.

Kariškiai demonstravo turimą techniką, ginkluotę ir įrangą. Vidurdienį iškilmingai prisiekė 22 Karinių jūrų pajėgų Mokymo centro jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojai.

„Šiandien mums visiems yra didelė šventė ir jums – pirmiausia. Jūs davėte priesaiką ginti mūsų tėvynę. Lietuvos kariuomenės vardu sveikinu jus ir mes laukiame jūsų papildant mūsų gretas“, – prisiekusiesiems kalbėjo Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadas, flotilės admirolas Arūnas Mockus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Iškilmėse grojo karinių jūrų pajėgų orkestras. Karinių jūrų pajėgų štabo civilių ir karių bendradarbiavimo vyresnysis specialistas vyresnysis seržantas Audrius Vitkauskas teigė, kad šiemet visuomenės ir kariuomenės vienybės diena yra surengta anksčiau, nes netrukus prasidės Baltijos jūros išminavimo operacija „Open Spirit“, į kurią šįkart susirinko net 14 NATO laivų.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Išminavimo operacija vyksta kas trejus metus. Šįkart Lietuvos Respublikos teritoriniuose vandenyse šita operacija vyks dvi savaites“, – patvirtino A.Vitkauskas.

Nors šeštadienį oras buvo giedras, tačiau pūtė žvarbus, bet tai neatbaidė klaipėdiečių, kurie domėjosi sąjungininkų kariniais laivais, Klaipėdos įgulos karių karine technika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Vatai širdi skauda

asd

asd portretas
buvo labai gražu.Dar gražiau būtų,kad idiotams neleistu rašyti komentarų.Jiems reikia gydytis,o ne rašynėti nesąmones.

To ales gut

To ales gut  portretas
du bist ein Idiot..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių