Kruizinių laivų terminale – ir krovininiai laivai

Klaipėdiečiai vaikštinėjantys Dangės pakrante pastebėjo, kad Kruizinių laivų terminale stovi krovininis laivas. Paprastai čia švartuojasi turistus plukdantys lavai, tačiau šįkart atplaukęs „Truffaldino“ nė iš tolo nepriminė kruizinio laivo.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija patvirtino, kad prie krantinės šią savaitę prisišvartavo krovininis laivas. Pasak jų, tai nedidelis – 89 metrų ilgio ir 12 metrų pločio laivas. Su Karibų jūrų regiono valstybės Sent Vinsento ir Grenadinų vėliava plaukiantis laivas atvyko į „Klaipėdos laivų remontą“. Ši įmonė ir paprašė laivui suteikti laikiną leidimą čia prisišvartuoti.

Uostas užtikrino, kad krovos darbai Kruizinių laivų terminale nevykdomi – tam ši krantinė nepritaikyta. Tačiau „Truffaldino“ – ne pirmas krovininis svečias turistams skirtoje krantinėje.

Uosto direkcija sako, kad kiti laivai čia švartuojami ne dažnai, tačiau pasitaiko, ypač pasibaigus kruizų sezonui.

Svarbiausia, kad tuo metu krantinėje nebūtų kruizinių laivų, kuriems ši krantinė skirta. Ir kad nebūtų netrukdoma kariškiams.

Kruizinių laivų terminale yra stovėję ir mokslininkų laivai, jūrinės jachtos. Jiems, kaip ir dabar prisišvartavusiam „Truffaldino“, krantinė dažniausiai tėra laikina stotelė. Kol atliekamas smulkus remontas, sulaukiama tolesnių užduočių, pasikraunama smulki įranga ar tiesiog pasikeičia įgula.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prie visko dar

Prie visko dar portretas
Kruiziniai maziausiai pajamu uostui atnesa tai nera ko nuogastauti kad ju nebera.. tik uzima uosto kanala su savo nesamoningais grafikais

O tai zurnalistas pasimete ar nevietinis

O tai zurnalistas pasimete ar nevietinis portretas
Ten nera tik kruiziniu laivu krantine.. ten svartuojosi visada belekokie nuo kariniu iki tanklaiviu kai susiderina su direkcija, o mazi sausiakruviai, vilkikai ir zvejibiniai labai daznai izsuka i KLR
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių