Krūmuose gyvenę vaikai iškeliavo į valdiškus namus

  • Teksto dydis:

Ilgiau nei mėnesį uostamiestyje po atviru dangumi su septyniais vaikais gyvenusios motinos nesuvokė, kad keturi mažiausi jų vaikai serga niežais.

Ilgiau nei mėnesį uostamiestyje po atviru dangumi su septyniais vaikais gyvenusios motinos nesuvokė, kad keturi mažiausi jų vaikai serga niežais.

Aptiko "Klaipėdos" žurnalistė

Iš Mažeikių atkeliavusios dvi moterys krūmynuose už prekybos centro BIG gyveno su būriu vaikų.

Šeštadienį dienraščio "Klaipėda" korespondentės atrastos moterys buvo perduotos policijos pareigūnų žinion.
Klausinėjamos, kodėl vaikai tokie žaizdoti, jos tikino, jog mažyliai tiesiog nusikasė uodų sugeltas vietas, išberti yra nuo alergijos augalams.

Tądien keturi mažiausi jų vaikai buvo paguldyti į Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinį skyrių, kur metų ir trijų mėnesių, trejų, šešerių ir septynerių mažyliams buvo diagnozuoti niežai.
Trys vyresni moterų vaikai, kuriems 15, 14 ir 13 metų, iki pirmadienio pietų laiką leido Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centre Debreceno gatvėje. Motinų neprižiūrėti ir neauklėti vaikai nusiaubė centro grupės buveinę.

Kaip gyvens toliau, nežino

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovę pavaduojanti Virginija Gelažnikienė pasakojo, jog visi septyni vaikai vakar buvo perduoti Mažeikių socialiniams darbuotojams.
Ketinama steigti visų septynių vaikų laikinąją globą, jie bus apgyvendinti valdiškuose namuose. Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotoja patikino, kad motinoms vaikai bent kol kas nebus grąžinti.

Pirmadienį po pietų abi motinos pasirodė I.Kanto gatvėje įsikūrusioje Vaiko teisių apsaugos tarnyboje.
V.Gelažnikienė nustebo jas pamačiusi, nes apleistų ir neprižiūrėtų vaikų motinos buvo tvarkingai apsirengusios ir visiškai nepanašios į valkatas. Jos domėjosi, ar galės pasiimti atžalas, tačiau sužinojo, kad šiuo klausimu privalės kreiptis į analogišką tarnybą Mažeikiuose.

"Moterys nėra apsileidusios, tačiau pasirūpinti atžalomis visiškai nesugeba. Viena jų net nėra įteisinusi vaikų tėvystės, neprisiteisė iš jų tėvų alimentų. Jos tikino neturinčios kur gyventi, nerandančios darbo, o paklaustos, kaip ketina toliau gyventi, traukė pečiais", – pasakojo V.Gelažnikienė.
 

Pyko, kad nesulaukia pagalbos

Šeštadienį korespondentės kalbinama 33 metų keturių vaikų mama Vaida aiškino, kad yra užaugusi Klaipėdoje. Su tėvais ji gyveno bendrabutyje Minijos gatvėje. Abu tėvai jau mirę, o keletą pastarųjų metų ji gyvena Mažeikiuose.

Moteris piktinosi, kad jai – daugiavaikei motinai nesuteikiamas socialinis būstas, o už tris mažamečius vaikus iš valstybės ji gaunanti vos 150 litų. Netrukus ji jau gyrėsi turinti draugą, kuris uždarbiauja užsienyje ir ją su vaikais dosniai remia pinigais bei dovanomis.

Mažeikių socialiniams darbuotojams abi moterys yra gerai žinomos kaip neturinčios socialinių įgūdžių, šios šeimos yra įtrauktos į socialinės rizikos šeimų sąrašą, joms teikiama socialinė pagalba.

Nors Mažeikių socialiniai darbuotojai tikino, kad moterys nėra girtaujančios, šeštadienį nuo jų dvelkęs pagirių tvaikas ir daugybė pigaus vyno butelių jų stovyklavietėje bylojo ką kita.
Šiukšles kuops miestas?

Iš kur moterys gavo gausybę nepigių daiktų, kuriuos buvo susitempusios į pačių įsirengtą stovyklavietę, neaišku.

Kol kas nenuspręsta, kas valys jų šiukšlynus. Mat netrumpai gyvenusios vienoje stovyklavietėje ir pritempusios ten daugybę šlamšto, išsigandusios, kad gali būti užkluptos policijos ir vaiko teisių saugotojų, mažeikiškės persikėlė į kitą tos pačios laukymės vietą. Ten jos taip pat atsitempė nemažai daiktų.

Atostogaujantį 2-ojo policijos komisariato viršininką pavaduojantis Gintaras Lasickas tvirtino, jog ne policijos darbas tramdyti šiukšlintojus ar versti juos sutvarkyti pačių užterštą plotą.
Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovą pavaduojanti Irena Šakalienė teigė, kad šiukšlynus teks kuopti miesto tvarkytojams. Tačiau netrukus valdininkė nusprendė, kad logiška būtų kreiptis į policiją ir pabandyti priversti šiukšles iškuopti pačias kaltininkes.

Tuo tarpu 2-ajame policijos komisariate yra tik medžiaga apie vaikų nepriežiūrą. Nors penktadienį moterų ir jų vaikų krūmynuose ieškoję pareigūnai matė, kokį sąvartyną jos čia "įveisė", sulaikius šiukšlintojas nesuskubta joms dėl to pareikšti pretenzijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koko

koko portretas
Gyvenu netoliese, Liubeko g. Rasoma, kad moterys su vaikais apsigyveno krumuose neseniai, apie pusantro menesio. Tas siukslynas ten "isiveise" senokai. Ten gyveno bomzai - kure lauzus, pastate 'palapines' is senu ciuziniu ir pleveles gabalu. Ten jie girtauja, sika, savitai "linksminosi" ir todel su suniu jau i ta puse nebeeinu - bijau. Abejoju kad netvarka ten - tik tu mamu su vaikais darbas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių