KU burlaivis „Brabander“ suteikė jaunimui galimybę dalyvauti laivo valdyme

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“ nuo 2010 metų pabaigos kartu su kitais užsienio partneriais iš Lenkijos, Švedijos, Danijos įgyvendino tarptautinį projektą M.A.S.T. – „Maritime Education And Sail Training for Young People“.

Šeštadienį 10 val. vyks baigiamasis projekto plaukimas. Škuna „Brabander“ ir lenkų burlaivis „General Zaruski“ išplauks iš Klaipėdos kruizinių laivų terminalo link jūros vartų. Numatomas plaukimo laikas iki 13 val.

Šio projekto idėja kilo iš Gdansko  (Lenkija) vietinių aktyvistų, siekiančių atstatyti istorinį dvistiebį burlaivį „General Zaruski“, skiriant jį nekomerciniams plaukiojimams ir jaunų žmonių jūriniam švietimui.

Buriuodami burlaiviu „Brabander“ jauni žmonės turėjo galimybę dalyvauti laivo valdyme: budėjo vachtose, vedė laivo žurnalą, dalyvavo visuose laivo priežiūros darbuose. Taip pat buvo mokomi vairuoti laivą, pažinti laivų signalus, šviesas, navigacinius ženklus, rišo jūrinius mazgus, kėlė bures ir mokėsi jas valdyti, buvo  supažindinami su burinio laivo sandara ir jo ypatybėmis.

Projektas buvo įgyvendinamas trejus metus su 290 tūkst. eurų biudžetu, skirtu Klaipėdos universiteto burlaiviui „Brabander“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių