KU studentė: suvokiau inžinerinių studijų perspektyvą

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje gimusi ir augusi mergina, skaitanti klasikinę grožinę ir psichologinę literatūrą, lankanti Lotynų Amerikos šokius, pasirinko, iš pirmo žvilgsnio, ne visai moterišką specialybę. Į šalį nustūmusi stereotipus, ji įrodo, kad inžinerinės specialybės tinka ne tik vyrams.

Ingrida pasakoja, kad vaikystėje, kaip ir dauguma mergaičių, svajojo tapti šokėja ar dainininke. Būdama maža ji mąstė ir apie pedagogiką, taip pat buvo susidomėjusi teise, o vėliau lietuvių kalba ir literatūra. Tačiau vyresnėse klasėse Ingrida jau svarstė apie biologiją ir chemiją apjungiančias profesijas. Artėjant abitūros egzaminams ji suprato, kad labiausiai jos profesinius lūkesčius atitinka inžinerinė studijų kryptis.

„Suvokiau inžinerinių studijų perspektyvumą ir teikdama prašymą studijuoti pirmu numeriu įrašiau Chemijos inžineriją. Deja, šią specialybę pasirinko per mažai studentų ir grupė nesusidarė. Antruoju numeriu buvau pažymėjusi Suskystintų gamtinių dujų terminalų inžineriją, kuri gundė įsidarbinimo galimybėmis. Į ją ir įstojau. Laikau tai likimu“, – pasakojo Klaipėdos universiteto (KU) studentė.

Mergina pripažįsta, kad pasirinkusi tokią specialybę tikėjosi sulaukti daug replikų. Neva ši specialybė vyriška.

„Nuoširdžiai atsakau, kad technikos mokslai man sekasi ir labai patinka, o ir studijuojančių merginų ne taip jau mažai… Ką jau kalbėti apie tai, kad nemaža dalis fakulteto dėstytojų – moterys!“, – visiems abejojantiems jos pasirinkimu atrėžia Ingrida.

Baigusi pirmąjį kursą, studentė jau gali įvertinti pasirinktas studijas. Anot jos, mokslai nėra sunkūs. Juo labiau, kai Ingrida stropiai mokėsi ir mokykloje, daug laiko skyrė užklasinei veiklai, dalyvaudavo olimpiadose, konkursuose.

Visgi, lūkesčius, anot studentės, jos pasirinkimas visiškai pateisino – patinka tiek paskaitos, tiek dėstytojai, o įdomiausia šiose studijose – jų pritaikomumas.

„Šiuo metu Suskystintų gamtinių dujų (SkGD) rinka nenumaldomai plečiasi. Pirmame kurse įgytos bendrosios inžinerinės žinios priverčia į paprasčiausias kasdien matomas konstrukcijas pažvelgti kitaip, pastebėti reikšmingas detales, kurių anksčiau niekuomet nepastebėdavau. Laukiu kol įgysiu ir praktinių žinių“, – teigia būsima antrakursė.

Studentė džiaugiasi ne tik specialybe, bet ir universiteto pasirinkimu. Sako, kad KU suteikia daug galimybių tobulėti ir universitetą įvardija kaip „jaukią bendruomenę su puikia atmosfera“.

Ingrida jau dabar svarsto apie būsimą karjerą. Sako, kad baigusi studijas norėtų dirbti AB „Klaipėdos nafta“, o šiuo metu džiaugiasi gavusi bendrovės stipendiją.

„Tai dar vienas stropaus ir kryptingo darbo įrodymas, pastangų įvertinimas, skatinantis neprarasti atkaklumo“, – teigė SkGD terminalų inžinerijos studentė.

AB „Klaipėdos nafta“ stipendijas už akademinius pasiekimus paskyrė geriausiems KU SkGD terminalų inžinerijos specialybės studentams. Viena iš jų – ką tik pirmą kursą baigusi Ingrida Karapetrova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Žodis inžinierius kilęs nuo prancūziško žodžio injenie-protingas. Ir reikia sveikinti merginą ,pasirinkusią realų ,praktišką, turintį perspektyvą gyvenimo kelią su realia profesija , kuri duos gyvenimui stabilumą. Žodis enjenieu -reiškia kvailą ,naivų nors skamba labai panašiai. Tad ponuliai Enžinieriai -komentatoriai ,pasilaikykite komentarus sau ir pagalvokite kaip išbristi iš to Š. kuriame atsidūrite dėka savo saliamoniškų pasirinkimų

Laima

Laima portretas
Džiaugiuosi, kad pastebėtas gražus (tiek vidumi, tiek išore), puikus, atsakingas žmogus, siekiantis mokymusi savo tikslų.

AK

AK portretas
O man tai neramu, kai universitetai yra savarankiški, pelno siekiantys... Tada ir vaizdeliai pakankami vos tokie.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių