KU žurnalistai mokosi kartu su informologais

Klaipėdos universiteto vidinės reorganizacijos išdavoje šiais mokslo metais susiformavo Komunikacijų katedra, kurioje ruošiami dviejų informacijos ir komunikacijos krypties specialybių studentai - Žurnalistai ir Informologai.

Pastarąjį studijų programos pavadinimą šių metų kovo mėnesį patvirtino Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, tuo sutikdama, kad KU Socialinių mokslų fakultete organizuojamos Informologijos (buvusios Bibliotekininkystės) studijos yra modernios ir šiuolaikiškos, orientuotos į naujų informacijos visuomenei reikalingų paslaugų teikimą. Tikimasi, kad vienoje komandoje dirbantys informaciją ruošiantys (ją gaminantys) žurnalistai ir informaciją kaupiantys, tvarkantys ir išsaugantys bei teikiantys bendruomenei informologai kartu sukurs efektyvią informacijos ir komunikacijos specialistų ruošimo bazę. 

Informacinė visuomenė remiasi naujų informacinių technologijų valdymu, bet ne technologijos, o jas sugebantys naudoti žmonės yra tos visuomenės pagrindas. Bibliotekos - ilgą gyvavimo istoriją turinčios institucijos, kurių paskirtis - kaupti, tvarkyti, išsaugoti informaciją ir tuo pagrindu teikti paslaugas skaitytojams.

Naujas iššūkis informacijos tvarkyboje - elektroninė informacija internete, kompaktiniuose diskuose ir kitose netradicinėse laikmenose. Teikti informacines paslaugas skaitytojams - bibliotekos paskirtis, šios institucijos pagrįstai didžiuojasi vis dar išlikusiomis  nemokamomis paslaugomis bendruomenei. Todėl visame pasaulyje bibliotekos populiarios ir gerbiamos, jos tampa bendruomenių susibūrimo, kultūrų komunikacijos vietomis. Naujas studijų programos pavadinimas katedros dėstytojus įpareigoja ir skatina toliau drąsiai žengti studijų modernizavimo, naujų technologijų naudojimo link.

Labai atsakinga ir ypatinga vieta informacijos visuomenėje tenka kuriantiems didžiuosius informacijos srautus žurnalistams. Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultete ruošiami specialistai orientuojami į atsakingą, profesionalią ir informacinės visuomenės reikalavimus atitinkančią veiklą įvairiose žurnalistikos srityse.


Šiame straipsnyje: KU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių