Kuršių mariose nuskendo žvejys

Pavojingoje Kuršių marių vietoje atsidūrusio vyro žvejyba savaitgalį baigėsi tragiškai. Jo kūną aptiko laivo ant oro pagalvės "Christina" įgula. 

Šeštadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinė (PAR) gavo pranešimą iš kariškių, kad Kuršių mariose dingo septintą dešimtį įpusėjęs uostamiesčio gyventojas, pirminiais duomenimis, žvejojęs ties Klaipėdos rajono Kairių gyvenviete. Turėta duomenų, kad į žvejybą jis susiruošė penktadienį priešpiet.

Į numanomą vyro dingimo vietą tuoj pat išvyko pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“, kuris pradėjo žvejo paieškas. Vietovę iš oro taip pat žvalgė Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Beveik po valandos pasieniečių laivo įgula ties Kairių gyvenviete, už maždaug kilometro nuo kranto, aptiko keletą daiktų - kuprinę, batus bei pirštines. Paaiškėjo, kad šie daiktai priklausė kartu su dingusiu klaipėdiečiu žvejoti vykusiam dar vienam uostamiesčio gyventojui, dešimčia metų už jį vyresniam vyrui.

Pasieniečiai, apžiūrinėdami vietovę, kur buvo rasti daiktai, pralaužė netoliese buvusią ledų sangrūdą, kur iš vandens iškilo vyro kūnas. Rastuosius palaikus į krantą nugabeno ugniagesiai gelbėtojai. Nustatyta, kad skenduolis yra ieškotas jaunesnis iš dviejų klaipėdiečių.

Tebeieškomas antrasis poledinės žūklės mėgėjas, kurio daiktai buvo rasti ant Kuršių marių ledo. Iki pirmadienio ryto 10 valandos dingusysis dar nebuvo rastas.

Pasak VSAT Neringos užkardos pasieniečių, nuskendęs klaipėdietis žvejojo pavojingoje vietoje - ties Kairių gyvenviete marių ledo storis siekia 7-8 centimetrus, aplink daug atsivėrusių ir klastingų properšų.


Šiame straipsnyje: žvejaimarios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių