Kuršių marių pakrantę nuklojo negyvos žuvys

Kuršių marių pakrantę ties Neringa nuklojo negyvos žuvys. Aplinkosaugininkų teigimu, tai nėra ekologinė katastrofa, o natūralus gamtos reiškinys, staigaus atšilimo – vadinamojo saulės smūgio – pasekmė.

Neringoje palei Kuršių marias savaitgalį vaikštinėjančius gyventojus ir poilsiautojus pasitiko nemalonus vaizdas. Pakrantėje pilna negyvų žuvų.

Pramogautojai fiksavo vaizdus ir dalijosi jais socialiniuose tinkluose.

„Ekologinė katastrofa? Neringos marių pakrantė visa nusėta lavonais“, – rašė viena moteris.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas tvirtino, kad situacija dėl negyvų žuvų Kuršių mariose jam žinoma. Tokius panešimus aplinkosaugininkai gavo dar ketvirtadienį.

„Pats plaukiau Kuršių mariomis įvertinti situacijos. Nuplaukiau iki pat Nidos. Pasivaikščiojau pakrante. Pačiose mariose yra kritusios pavienės žuvys. Masinio gaišimo nėra. Žinoma, yra kritusių ir didelių, ir labai didelių, ir mažų žuvų“, – pasakojo viršininkas.

 

 

V.Marozas aiškino, kad nėra jokios ekologinės katastrofos. Tai natūralus gamtos reiškinys.

„Po neršto žuvys yra nusilpusios. Staigiai atšilo, gavosi vadinamasis saulės smūgis ir dėl to jos gaišta. Kasmet būna tokia pati situacija“, – tvirtino viršininkas.

V.Marozas atkreipė dėmesį, kad nuo ketvirtadienio pučia rytų vėjas, kuris viską, kas yra vandenyje, suplaka prie Neringos krantų.

„Visos pavienės nugaišusios žuvys susiplakė į vieną masę, krūvą. Dėl to ir atrodo, kad jų labai daug“, – aiškino viršininkas.

Apie situaciją aplinkosaugininkai informavo Neringos savivaldybę. Šios atstovai tvirtino, kad yra buvę ir kur kas sudėtingesnių atvejų, kai negyvas žuvis reikėjo vežti traktoriais.

„Dabar savaitgalis, daugiau žmonių pramogauja. Juos pasitinka tikrai ne koks vaizdas. Kitą savaitę, manau, savivaldybė surinks gaišenas. Vaizdas pagerės“, – teigė viršininkas.

Negyvų žuvų dabar randama ne tik Kuršių mariose. V.Marozas pasakojo kad gaišenos pastebėtos ir Minijoje, Klaipėdos kanale.


Šiame straipsnyje: Kuršių mariosNeringanegyvos žuvysgaišta žuvyssaulės smūgisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikodemas,ilgametis Kuršių marių darbuotojas

Nikodemas,ilgametis Kuršių marių darbuotojas portretas
Tur būt manoma,kad žuvys besikaitindamos gauna saulės smūgį,bet tai tik pajuokavimai, nes dar ir van- dens temperatūra Kuršių mariose nėra aukšta,kad žūtų žuvys.Todėl reikėtų ieškoti tikrų žuvų kritimo prie žasčių,o tam ir tarnauja gamtos apsauga.

Edmundas Tulcevicius

Edmundas Tulcevicius portretas
Visus šiuos žinovus-komentatorius reikia skubiai komandiruoti į gamtos apsaugos ministeriją.

akimirka

akimirka portretas
Per daug cia su ta aplinkosauga zaidzia juk kas yra aplinkosaugininkas tai visuomenine organizacija tai kokie cia ministrai gali buti ir kokias jiems algas gali moketi viska reikia panaikinti o ne gamtos sergetojai jie neturi jokiu teisiu kaska bausti kaltinti ju pareiga priziureti ir taisyti klaidas o ne zmones draskyti mano vale as kai vyciau juos su sluotom gatviu valyti.......
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių