Kuršių nerijoje bus griaunami nelegalūs statiniai

  • Teksto dydis:

Preiloje antradienį bus pradėti griauti nelegalūs statiniai.

Pasak Statybos inspekcijos, teismai įsiteisėjusiais ir galutiniais sprendimais aiškiai nustatė, jog šių statinių griovimas yra vienintelis būdas pašalinti pažeidimus, nes trijų poilsio statinių statyba yra ir buvo draudžiama.

Teisminėse bylose buvo nustatytos teisiškai reikšmingos aplinkybės, konstatuojant naujai pastatytų motelių statybos prieštaravimą Kuršių nerijos nacionaliniame parko tvarkymo planavimo schemos (generalinio plano) sprendiniams, kurie draudė statyti naujas poilsio įstaigas Kuršių nerijos nacionalinio parko rekreacinėje zonoje.

„Teismo sprendimai teisinėje valstybėje yra privalomi visiems, o mūsų, kaip išieškotojo vykdymo procese, pareiga – užtikrinti jų tinkamą vykdymą. Siekiame, kad būtų paisoma teisės aktų reikalavimų ir saugomos vertingos gamtos bei kultūros teritorijos Kuršių nerijoje“, – pranešime nurodė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vadovas Albertas Stanislovaitis.

Pasak inspekcijos, savininkai pagal teismo sprendimą turėjo nugriauti statinius, griovimo išlaidas išieškant iš teismo nustatytų asmenų: Neringos savivaldybės, Neringos savivaldybės administracijos, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos, Kultūros paveldo departamento, Aplinkos apaugos departamento ir bendros Lietuvos ir Suomijos įmonės „Laitila Architects Baltic“.

Vis tik skolininkams neįvykdžius minėtos pareigos, nelegalių pastatų griovimo darbus atliks Statybos inspekcijos viešųjų pirkimų būdu atrinkti rangovai. Nugriovus statinius, valstybės patirtos griovimo išlaidos bus išieškomos iš paminėtų kaltų asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunu,

šaunu, portretas
nugriovę šiuos baobabus, buldozeriai tikriausiai važiuos tiesiai į Klaipėdą, Donelaičio 12, griauti Neringos savivaldybės administračijos gerklėje įstrigusio šakalio šakalienės nelegaliai pastatytos triobos ir išlygintą pievelę apsodins ramaškėmis ir gvazdikais.

Argi

Argi portretas
Ne šituose sau guolio ieškojo kremliaus chalopas brazovskis su sugulove ?

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gal patys netėisėtai nepastatė če buvo visas birokratu aparatas ,kuris išdavė leidinus statybai ,juk ne kaimo vienkemy statė visiem ant akiu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių