Pereiti į pagrindinį turinį

Kvartale – galvosūkis dėl paauglių

2024-08-13 12:00

Klaipėdiečiai, gyvenantys Paupių kvartale, užfiksavo suoliukus niokojusius paauglius. Nepilnamečiai pažadėjo, kad padės sutvarkyti, ką pridarę. Tačiau nuo incidento praėjus pusantro mėnesio, niekas nepasikeitė. Dėl to viešai kreiptasi į tėvus, viliamasi, kad po pokalbio su atžalomis situacija pagerės.

Įvaizdis: sulaužyti suoliukai tiesiog badyte bado akis.
Įvaizdis: sulaužyti suoliukai tiesiog badyte bado akis. / „Facebook“ paskyros „Paupiai. Klaipėda“ nuotr.

Paupių kvartalo bendruomenės vadovė Regina Baguckienė pasakojo ne tik mačiusi vaizdo įrašą, bet ir pati asmeniškai pasikalbėjusi su trimis vaikinais, Klaipėdos valstybinės kolegijos stadione niokojusiais suoliukus.

„Aš su tais vaikučiais bendravau, jie yra mūsų gyventojai. Gaila, kad pažado neįvykdė. Ne taip svarbūs suoliukai, nes jų visų tikrai nesuremontuosime, tam didelės lėšos reikalingos, bet tai, kad tai būtų pamoka tiems vaikučiams. Nesinori kreiptis į tėvelius, manau, kad jiems būtų ir nepatogu, ir skaudu sužinoti. Manau, kad patys vaikai turėtų imtis iniciatyvos ir susitvarkyti, neįtraukiant į problemų ratą tėvų“, – kalbėjo R. Baguckienė.

Į tėvus, nenurodant nei pačių tėvų, nei vaikų pavardžių, kreiptasi tik feisbuko grupėje. Tikimasi, kad įrašą perskaitę tėvai pasikalbės su savo atžalomis ir primins, kad reikia saugoti ne tik savo asmeninį, bet ir miesto turtą.

Vaikai nėra visiškai maži, kad nesuprastų, ką daro ir kad negerai daro.

„Vaikai nėra visiškai maži, kad nesuprastų, ką daro ir kad negerai daro. Nuo birželio pabaigos praėjo tikrai daug laiko. Tai įvyko birželio paskutinę savaitę. Kai su jais bendravau, jie man buvo pažadėję per savaitę atnešti vieną lentą. Net nedažyti, o atnešti ir prikalti. Turbūt būtų buvusi pamoka. Tik ta lenta neparkeliavo į stadioną“, – apgailestavo Paupių bendruomenės vadovė.

Nepaisant to, viliamasi, kad vaikai pamoką išmoks.

„Galbūt jie daugiau ir nelaužys, gal buvo pamoka vien tai, kad pasikalbėjome. Galbūt jiems buvo ir gėda, ir nepatogu. Ko mes tikimės? Tikimės, kad kiekviena šeima, auginanti paauglius, atsisės ir pakalbės, kad ateityje to nebūtų“, – tikino R. Baguckienė.

Pasak jos, vaikai, niokojantys klaipėdiečių turtą, pastebėti jau ne pirmą kartą. Neseniai kita grupelė paauglių matyti į naujai pastatytas šiukšliadėžes mėtantys sprogstančias pirotechnikos priemones. Dėl to taip pat teko pasikalbėti ir įspėti, kad tokiu elgesiu sukelia pavojų ir sau, ir aplinkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų