Laidoje “Lietuva – jūrinė valstybė“ – ekstremali uosto kasdienybė

Naujojoje LTV laidoje „Lietuva – jūrinė valstybė“ žiūrovų laukia pažintis su ekstremalia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kasdienybe. Kaip kitaip, jei ne ekstremaliu pavadinsi uosto locmanų darbą?

Atviroje jūroje locmanų kateris, regis, tik akimirkai stabteli prie didžiulio sausakrūvio laivo borto. To pakanka, kad įgudęs locmanas, nusileistų nuo jo ir jau iš mažo laivelio denio draugiškai pamotų Klaipėdą paliekančio laivo įgulai. Dar po kelių minučių laidos pagrindinis herojus lygiai taip pat lengvai įsiropš į kitą, uostamiestin dar tik atplaukiantį laivą ir jį saugiai palydės iki uosto krantinės. Retam lietuviui matytus vaizdus stebėjusi laidos viešnia - dainininkė Kristina Jatautaitė tepasakys: „Vau...“, o uosto vyriausiasis locmanas Rimvydas Eitutis nuoširdžiai stebėsis, ko čia taip aikčioja televizijos filmavimo komanda. Jam tai - kasdienybė.

Kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos žmonėmis laidos žiūrovai po vandeniu palydės krantines inspektuojančius narus, sužinos, kaip uoste uždirbami milijonai, išgirs intriguojančių istorijų iš jūros žmonių gyvenimo.

Laida „Lietuva – jūrinė valstybė“ per LTV sekmadienį, gegužės 20 d., 17.15 val.

Laidos anonsas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių