Laikinai bus uždarytas Palangos plento ruožas

Šiaurinės miesto dalies gyventojams pasiekti namus netrukus taps sunkiau  -  jau nuo vasario pabaigos šios miesto dalies gatvėmis bus nukreipiamas Palangos plento eismas.

Valstybinė automobilių kelių direkcija paprašė Klaipėdos miesto vadovų leisti penkioms savaitėms uždrausti eismą Palangos plento ruožu ties Žaliojo slėnio gyvenviete.

Kelią, kuriuo iš Klaipėdos ir kitų miestų į Palangą ir Kretingą rieda sunkiasvorės mašinos bei lengvieji automobiliai, planuojama uždaryti vasario pabaigoje iki tol, kol bus sutvirtintas 11 metrų aukščio pylimas, galintis sukelti pavojų vairuotojams.

„Laikinai įrengti apvažiavimą vietoje kainuotų apie pusantro milijono litų. Paskui jį tektų išardyti, tai reikštų išmesti pinigus į balą. Geriau juos panaudoti kelio dangai sutvirtinti“, - sakė Valstybinės automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius.

Dėl rekonstruojamo uždaryto ruožo eismas bus nukreiptas į Šiaurinį išvažiavimą, toliau - Liepojos Kretingos bei Liepų gatvėmis. Dėl padidėjusio mašinų srauto ketinama sureguliuoti šviesoforus keliose judriausiose sankryžose ir pratęsti žalio signalo degimo laiką, kad būtų išvengta spūsčių.

Tam, kad miestas nedustų nuo mašinų srauto, ketinama dalį jo nukreipti per Tauralaukį. Tačiau čia bus leidžiama važiuoti tik lengviesiems automobiliams.

„Nerimo dėl galimų problemų nėra. Svarbiausia, kad kelininkai įvykdytų savo įsipareigojimus. O mums visiems teks kurį laiką pakentėti“, - sakė meras Rimantas Taraškevičius.

Palangos plento rekonstrukciją vykdančios bendrovės „Lemminkainen Lietuva“ vadovas Aivaras Antanaitis tikino, jog bus dirbama ir savaitgaliais, o užbaigus darbus anksčiau, kelio ruožas bus atidarytas greičiau nei po penkių savaičių.

Palangos plento rekonstrukciją, kainuosiančią per 100 mln. litų, ketinama užbaigti šiemet.

Šiuo keliu per parą pravažiuoja apie 11 tūkst. mašinų. Vasario ir kovo mėnesiais, kelininkų skaičiavimu, mašinų srautas yra mažiausias. Tokiu metu per parą pravažiuoja apie 7 tūkst. mašinų, iš kurių apie 800 - sunkiasvorės.


Šiame straipsnyje: palangos plentasuždarytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių