Laikinai sustabdyta prekyba gaiviuoju gėrimu „Tarhunas“

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta prekyba gazuotu gaiviuoju nealkoholiniu gėrimu „Tarhunas“.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta prekyba gazuotu gaiviuoju nealkoholiniu gėrimu „Tarhunas“ (išpilstytu po 0,5 l stikliniuose buteliuose, kilmės šalis Rusija, importuotojas OU Essentuky Baltic, Tina 21-2, Talinas, Estija).

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai planinio patikrinimo metu nustatė, kad prekybos centruose parduodamo šio gėrimo ženklinimo etiketėse nenurodyti jo sudėtyje esantys maisto priedai. Buvo paimti gėrimo mėginiai ištirti laboratorijoje.

Remiantis tyrimų duomenimis, nustatyta, kad gėrime „Tarhunas“ yra dviejų rūšių maisto priedų – dažiklių, suteikiančių gėrimui ryškiai žalią spalvą. Nustatyti dažikliai tartrazinas (E102) - 9,3 mg/kg ir Patent mėlynasis (E131) - 2,1 mg/kg leistini naudoti gaiviuosiuose gėrimuose, jų koncentracija neviršijo leistinų kiekių, gėrimas atitiko kokybės reikalavimus.

,,Sprendimas laikinai sustabdyti prekybą minėto gėrimo partija, kol jis bus tinkamai paženklintas, priimtas įvertinus tai, kad gaiviųjų gėrimų vartotojai dažniausiai būna vaikai. Pagal galiojančius reikalavimus, produktų sudėtyje esant sintetiniam dažikliui tratrazinui (E 102), ženklinimo etiketėse turi būti įspėjamasis užrašas „Gali neigiamai paveikti vaikų aktyvumą ir dėmesį“, o ant šios gėrimo partijos etiketės iš viso nebuvo informacijos apie maisto priedus, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiasis specialistas Algimantas Lipnickas.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė sprendimą laikinai sustabdyti gaiviojo gėrimo „Tarhunas“ realizavimą ir nurodė šiuos produktus teisingai paženklinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kite

kite portretas
kas tokia slykstyne aplamai geria

emigrant

emigrant portretas
Cia norit rusams ikasti i kulna uz piena...? :)))

taip

taip portretas
Nieko tokio,vaikai seniai jau alu geria.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių