Pereiti į pagrindinį turinį

Laikinam tiltui per Danę – nauji trikdžiai

2014-03-19 12:06

Laikino pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per Danės upę montavimas prasidės vėliau nei planuota. Iš pradžių kalbėta, kad šie darbai prasidės kovo viduryje.

Laikino pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per Danės upę montavimas prasidės vėliau nei planuota. Iš pradžių kalbėta, kad šie darbai prasidės kovo viduryje, dabar – balandžio pradžioje.

Priežastis esą ta, kad užtruko projekto derinimas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, laikinas tiltas per Danės upę, kuriuo pėstieji ir dviratininkai galės naudotis, kol bus remontuojamas Pilies tiltas, turi būti užbaigtas iki gegužės pabaigos.

„Dar rengiamas projektas. Darbai turėtų prasidėti balandžio pradžioje“, – tvirtino vedėjas.

Laikiną tiltą statysiančios įmonės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius pasakojo, kad šiandien turėtų atvažiuoti projektuotojas ir suderinti paskutinius klausimus.

„Mes jau buvome pasiruošę pradėti darbus, bet užtruko projekto derinimas. Jei visi sprendiniai tiks, gal pavyks suderinti projektą su savivaldybe. Viskas paaiškės rytoj. Patys nerimaujame, kada galėsime pradėti darbus“, – vakar tvirtino vadovas.

Laikinas pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas bus sumontuotas ties buvusiu senosios perkėlos pastatu. Jis sujungs šiaurinį ir pietinį ragus. Šis tiltas bus surenkamas, kad ateityje jį būtų galima sumontuoti kitoje vietoje.

Numatoma, kad jo plotis sieks 3, ilgis – 33 metrus. Turėklų aukštis – 1,1 metro. Laikinas tiltas bus iš metalinių konstrukcijų. Jo paklotas –  medinis.

Iš pradžių planuota, kad laikinas tiltas turi būti įrengtas prieš Pilies tilto uždarymą. Tačiau užtruko laikino statinio viešųjų pirkimų procedūros.

Tada kalbėta, kad laikinas tiltas turi būti pradėtas montuoti kovo viduryje, o užbaigtas gegužės pradžioje, tačiau planai vėl pasikeitė.

Kol nebus pastatytas laikinas tiltas, pėstieji ir dviratininkai galės naudotis viena remontuojamo Pilies tilto puse.

Laikino pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per Danę pastatymas kainuos apie 493 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų