Laivų parado atgarsiai: ryškiausiems dalyviams įteikti apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Dėl suvaržymų šiemet neįprastu metu – artėjant laivybos sezono pabaigai – vykęs jau vienuoliktasis Klaipėdos Laivų paradas išsaugojo pagrindinius renginio akcentus ir, nors į Kruizinių laivų terminalo krantinę pritraukė kiek kuklesnę miestiečių ir svečių minią, tapo nuostabia vasaros palydėtuvių švente ant vandens.

„Laivų ir laivelių mariose suposi tikrai daugiau nei ankstesniais metais, o nusileidus saulei reginys uosto akvatorijoje tapo magiškas“, – tvirtino šventinėje kolonoje plaukę burlaivių ir motorinių katerių savininkai.

Šią savaitę buvo įteikti apdovanojimai gražiausiems Klaipėdos Laivų parade plaukusiems laivams ir publikos simpatijas pelniusiai įgulai.

„Rugsėjo 19-osios vakaras buvo įspūdingas. Uostas dažnokai yra minimas ne visai iš gerosios pusės, bet tokie renginiai kaip Laivų paradas jam atneša labai daug žavesio“, – teikdamas apdovanojimus sakė vienas komisijos narių, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Organizatoriai pripažino, kad norėjo apdovanoti kiekvieną Laivų parado dalyvį, nes visi jie prisidėjo kuriant tik vienąkart metuose į uostą ateinančią šventę.

„Klaipėdos publika“ nuotr.

„Dėkojame kiekvienam laiveliui, jūs buvote pasipuošę, šventiški, išradingi, linksmi. Dėkojame kiekvienam plaukusių įgulų nariui, kurie likusius krante viliojo patirti jūrinį nuotykį. Tikimės, jiems pavyko ir kitais metais marios bus dar šurmulingesnės“, – sakė jie.

Vis dėlto komisija ir Laivų paradą stebėjusi publika išrinko savo favoritus. Tiek publikos, tiek daugiausia komisijos simpatijų antrąsyk iš eilės pelnė burlaivis „Murena“.

„Šiam renginiui ruošėmės visus metus, nors visai nesiekėme vėl tapti lyderiais – sugalvojome idėją, o po to ją įgyvendinome. Maloniausia, kuomet matai krante besišypsančius žmones, jauti tvyrančią bendruomenišką nuotaiką, o tai ir skatina dalyvauti šioje šventėje“, – prisipažino burlaivio „Murena“ įgulos nariai iš Suvalkijos Inga Klimaitienė ir Linas Venslovas.

Stebint jų nepaprastą šokį nuo „Brabanderio“ denio pagalvojau, kad galime gėrėtis vaizdu, kurio kitoje Lietuvos vietoje jokiu būdu nepamatysi.

Už originalumą ir puikų humoro jausmą buvo apdovanotas pirmą kartą Laivų parade plaukęs kateris „Bellavista”. Katerio pavadinimas įgulos narių teigimu išvertus iš italų kalbos reiškia gražus kraštovaizdis.

„Visa mūsų šeima – jūrininkai, todėl visiems sugrįžus iš kitų šalių nutarėme dalyvauti parade. Renginys paliko tik pačias geriausias emocijas“, – pažadėję parade dalyvauti ir kitais metais, savo patirtomis emocijomis dalijosi tėvas su sūnumi Artūras ir Vilius Kisarauskai.

Kateris „Purslas“ komisiją pavergė savo elegancija ir vardo bei puošybos sinergija. Stilingiausiu, jaukiausiu laivu tapo šventės senbuvis, laivų kolonos priešaky plaukęs ir solidų toną uždavęs kurėnas „SUD1“. Už energiją ir ištikimybę padėkota sporto klubo „Ostmarina“ įgulai šiais metai plaukusiai burlaiviu „Arcturus“ ir parado tvarką prižiūrėjusiam kapitonui Osvaldui Kudzevičiui.

Klaipėdos publika nuotr.

Anot komisijos narių, tikrą šėlsmą mariose sukėlė „Loto“ ir „Naro“ įgulos, kurioms atiteko artistiškiausių nominacija. Šventinio parado netikėtumu vienbalsiai tapo jūrų daugiakovės sportinė valtis „Rojo Segoro“, uosto direkcijos vadovui pajuokavus, kad jų pasirodymas uosto akvatorijoje kapitonui galėjo kainuoti pareigas. Už karštą temperamentą ir drago elementus ant vandens marių „chuligano“ titulą pelnė katerio „Alina“ įgula.

Visi nominacijų laimėtojai buvo apdovanoti rėmėjų „Grant Boats&Yachts“ ir „Klaipėdos duona“ įsteigtais prizais.

Prisidėję prie organizatorių padėkos, uosto direkcija specialiu prizu apdovanojo tradicinį šokį atlikusią bendrovės „Towmar Baltic“ vilkikų komandą. Įspūdingą, dvigubai ilgesnę nei paprastai, choreografinę kompoziciją šiemet kūrė net trys laivai.

A. Latakas atkreipė dėmesį, kad tai – išskirtinis reginys: „Stebint jų nepaprastą šokį nuo „Brabanderio“ denio pagalvojau, kad galime gėrėtis vaizdu, kurio kitoje Lietuvos vietoje jokiu būdu nepamatysi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių