Lapų grėbikams – miestiečių kritikos strėlės

Spalį griežčiau kontroliuojama, ar į buitinių atliekų konteinerius nemetami sugrėbti nukritę medžių lapai. Klaipėdiečiai pastebėjo, jog taisykles pažeidžia net savivaldybės samdomi valytojai.

Lapus išnešioja vėjas

Kai kurių uostamiesčio gyventojų nuomone, lapus turintys sugrėbti valytojai dirba netinkamai.

Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Schneiderat stebėjosi, jog ir  viešąsias miesto erdves, ir daugiabučių namų kiemus prižiūrintys valytojai sugrėbia lapus į krūvas ir palieka. Po kiek laiko jas ištaršo vėjas ir lapus reikia grėbti iš naujo.

"Manau, kad valytojams reikėtų duoti maišelius, į kuriuos būtų galima iškart dėti sugrėbtus lapus. Šią problemą padėtų išspręsti ir pastatyti specialūs konteineriai", – dėstė seniūnaitis.
R.Schneiderat pasakojo, kad bandė kalbėti su pačiais valytojais ir klausti, kodėl taip organizuojamas darbas.

"Lapus grėbiantys žmonės tik atsakė, kad daro tai, ką jiems liepia valdžia", – teigė seniūnaitis.

Jis tvirtino, kad kreipėsi į atsakingus savivaldybės specialistus, bet sulaukė atsakymo, kad šie darbų neprivalo nei organizuoti, nei kontroliuoti.

"Keistas požiūris. Lapai juk grėbiami už mokesčių mokėtojų pinigus. Manau, kad savivaldybė turėtų daryti viską, kad valytojai dirbtų tinkamai ir taip būtų taupomi pinigai", – įsitikinęs seniūnaitis.

Meta į konteinerius

R.Schneiderat tvirtino, kad jam ne kartą teko pričiupti Sportininkų gatvėje dirbančius valytojus, kurie lapus meta į buitinių atliekų konteinerius, nors tai daryti yra draudžiama.

Pasak seniūnaičio, dažniausiai žaliosios atliekos pilamos į požeminį konteinerį.

Miesto viešąsias erdves prižiūrinčios įmonės direktorius Gediminas Valašinas teigė, kad lapai dar tik pradėjo kristi nuo medžių, todėl valytojų darbo ir nematyti.

"Dabar neišeina jų visiškai nugrėbti. Atrodo, išvalai, o tuoj ir vėl prikrinta. Geriausia dabar būtų nupūsti lapus nuo šaligatvio į šoną, kad nebūtų suminti, o kai visi nukris, tada sugrėbti", – tvirtino vadovas.

Įspėti, kad nemestų

Pasak G.Valašino, į krūvas sugrėbti lapai įprastai susiurbiami specialiu aparatu ir išvežami. Būna, kad jie išgabenami ir maišuose.

"Sugrėbi lapus į krūvą, išveži, netrukus vėl nauja atsiranda. Seniūnaitis negali žinoti, ar ta krūva lapų yra nauja ar sena – ant jos juk neparašyta. Aišku, būtų galima pastatyti ir specialių konteinerių, bet ar tikrai yra toks poreikis?" – abejojo vadovas.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad lapus Sportininkų gatvėje grėbia ne tik jo vadovaujamos įmonės darbuotojai, bet ir namų valdų, bendrijų, vaikų darželių, prekybos centrų valytojai.

G.Valašinas pabrėžė, kad įmonės darbuotojai yra griežtai įspėti nemesti lapų į buitinių atliekų konteinerius.

Vadovas pripažino, kad žmogiškasis faktorius egzistuoja – kai kurie darbuotojai išties gali sugalvoti nepaisyti reikalavimo.

"Jei yra užfiksuojama, kad tikrai mūsų darbuotojai meta lapus į buitinių atliekų konteinerius, tai tegul mums praneša. Aiškinsimės situaciją", – tvirtino vadovas.

Pernai – šeši pažeidimai

Spalį griežčiau tikrinama, ar sugrėbti lapai nėra metami į buitinių atliekų konteinerius.

Praėjusį ketvirtadienį buvo stebima, kaip šio reikalavimo laikosi individualių namų kvartalų Giruliuose, Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Kalotėje, Labrenciškėse gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė informavo, jog pažeidimų nebuvo nustatyta. Pernai rudenį dėl šio pažeidimo buvo surašyti šeši protokolai.

Tikrintojai ketina tęsti savo darbą ir stebėti situaciją kituose miesto rajonuose iš šiaurinės uostamiesčio miesto dalies važiuojant į pietinę. Anot K.Vintilaitės, taip pat bus tikrinami konteineriai, esantys prie daugiabučių namų.

"Pranešimų apie tokius pažeidimus laukiame ir iš gyventojų. Tada važiuosime į nurodytą vietą ir aiškinsimės. Mums būtų svarbu, kad nurodytų, kas taip elgiasi. Jei tai nėra aišku, mes galime tik informuoti vežėją, kad išvežtų atliekas", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražu buvo

Gražu buvo portretas
Pirmadienį lapų tvarkytojas palei Danės krantinę vaikštinėjo su lapų pūtimo įranga. Buvo taip gražu vėjas buvo stiprus , lapus nešiojo o darbininkas-pūtikas su vėju lenktyniavo lapus irgi pūtė į pakraščius. Nežinia kas tose lenktynėse nugalėjo, bet pūtikas-darbinikas darbo dieną atidirbo.

Gražu buvo

Gražu buvo portretas
Pirmadienį lapų tvarkytojas palei Danės krantinę vaikštinėjo su lapų pūtimo įranga. Buvo taip gražu vėjas buvo stiprus , lapus nešiojo o darbininkas-pūtikas su vėju lenktyniavo lapus irgi pūtė į pakraščius. Nežinia kas tose lenktynėse nugalėjo, bet pūtikas-darbinikas darbo dieną atidirbo.

Ceska Kauno g.

Ceska Kauno g. portretas
Reiketu organizuoti talku apsigrebti savo kiemus ...O prasantiems pasalpu duoti darbo lapus grebti ...Gavo paru duoti viesu darbu ,kad ir nakvynes namai kiek jaunu vyru idarbinti nors apsikopti ta rajona kur nakvynes namai .Seis laikais nera nieko uzdyka uz viska reikia moketi ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių