Lapų valytojams gresia baudos

Patikrinimą, kaip mieste valomi lapai, surengę kontrolieriai priekaištų negailėjo nei valytojams, nei vežėjams. Vieniems surašyti reikalavimai žaliąsias atliekas tvarkyti pagal taisykles, kitiems skirtos nuobaudos už pažeidimus.

Tvarka galioja daug metų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai intensyviau kontroliuoti, kaip mieste tvarkomi lapai, pradėjo šį mėnesį. Patikrinimai buvo organizuojami du kartus per dieną.

"Intensyviau kontroliuoti ėmėmės, pamatę, kad tai daroma ne pagal taisykles. Maišai su žaliosiomis atliekomis paliekami neleistinose vietose, prastovi po kelias savaites. Kai kuriose vietose lapai išvis nebuvo grėbiami", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pagal miesto tarybos patvirtintas taisykles maišai su lapais turi būti paliekami prie buitinių atliekų konteinerių ne anksčiau kaip dieną prieš išvežimą.

Jei lapų sugrėbiama daugiau, nei įprastai, tvarkytojai turi užsakyti konteinerį, kad vežėjai iš karto išvežtų.

"Tvarka yra logiška ir daug metų galiojanti. Prašoma lapus prie konteinerių sudėti ne anksčiau kaip dieną prieš išvežimą ne šiaip sau. Priešingu atveju juos greitai gali išdraskyti. Vežėjai tikrai nevažinės po miestą ir neieškos, kur kas sukrovė lapus", – pridūrė vedėja.

Nedirbo reikiamu tempu

Pasak K.Vintilaitės, po trijų savaičių patikrinimų akivaizdu, kad žaliosios atliekos mieste tvarkomos nepatenkinamai.

Buvo surašyti 45 reikalavimai teritorijų tvarkytojams, nurodant trumpus terminus, per kiek jie turi sunešti maišus prie konteinerių, kaip numatyta taisyklėse.

"Priešingu atveju teritorijose jie gali stovėti ir metus", – tvirtino vedėja.

K.Vintilaitė atkreipė dėmesį, kad viename reikalavime yra nurodyta 10 ar net 20 adresų, kur teritorijos buvo tvarkomos netinkamai.

Kontrolieriai įžvelgė ne tik tvarkytojų, bet ir vežėjų kaltę. Jiems išsiųsta 20 kvietimų atvykti, – bus taikoma administracinė atsakomybė. Viename taip pat nurodyta po kelias teritorijas.

"Vežėjai nedirbo tokiu tempu, kokiu privalėjo. Žaliąsias atliekas jie turėjo vežti kartą per savaitę, bet grafiko nesilaikė", – tvirtino vedėja.

Tikrins ir toliau

Prasčiausiai lapai buvo tvarkomi pietinėje miesto dalyje. K.Vintilaitės teigimu, šioje Klaipėdos pusėje nemažai žaliųjų erdvių, miesto miškelių, parkelių, auga daug medžių, o žaliosios atliekos nebuvo tvarkomos tokiu tempu, kokiu reikėjo.

Šiaurinėje miesto dalyje situacija buvo visiškai priešinga. Nors gauta pranešimų, kad lapai netinkamai tvarkomi Melnragėje, Giruliuose, nuvykus pažeidimų neužfiksuota.

"Ilgai stovėję maišai su žaliosiomis atliekomis buvo išvežti", – teigė vedėja.

Tvarkinga buvo ir teritorijoje nuo Senojo turgaus iki Danės gatvės, Priestočio, Mokyklos gatvėse.

"Šiaurinėje dalyje problemų nekilo. Gal ir medžių čia mažiau", – pastebėjo vedėja.

Kontrolieriai kalbėjo ir su tvarkytojais, klausė, kodėl jie neneša maišų su lapais prie konteinerių. Vieni tvirtino, kad toli, kiti – kad sunku.

"Valymo darbus atliekančios įmonės turėtų instruktuoti savo darbuotojus, kaip elgtis. Jei maišai nebus nunešti prie konteinerių, vežėjai jų nepasieks ir neišveš", – situaciją nusakė vedėja.

Šią savaitę kontrolieriai toliau tikrins, kaip tvarkomi lapai. Jei valytojai nebus įvykdę reikalavimų, gresia nuobaudos.

"Po šio patikrinimo galima tvirtinti, kad sisteminga kontrolė neužtikrino tinkamo žaliųjų atliekų tvarkymo. Turime rašyti priminimus, eikvoti degalus, važiuoti, tikrinti, nors kažkam mokami pinigai už šį darbą. Ką pradėjome, tą baigsime. Lapai – ne amžini", – teigė K.Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestiečiai

miestiečiai  portretas
gali keisti administratorių . Dabar paaiškės , kurie gavo baudą - keiskite . Įdomu ar tos baudos suma nebus įskaičiuota į mokėjimo lapelius ? :) negi administratorius mokės iš savo atlyginimo ? O savivaldybės valdininkai , turėtų bausti ar atsižvelgti į tas baudas ar pastabas , tada kai daugiabučiams skiria administratorių . Manau gavę baudas , turėtų prarasti galimybę administruoti . Savivaldybė turi prievolę prižiūrėti administratorius . Dirbkite , ponai valdininkai. Elementaru , tik reikia norėti .

Milda

Milda portretas
Ateikit prie taikos pr.16 bendrabucio pamatysite kokia tvarkele taip pat kaip tvarko Vites valdos didziausias savartynas

tai

tai portretas
nachuja juos grėbiat,ar kas baudė už negrėbtus.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių