Lėbartuose kapai skęsta vandenyje

Keturi Lėbartų kapinių kvartalai nuolat skendi vandenyje – net tada, kai nelyja. Juose artimuosius palaidoję klaipėdiečiai neslepia sielvarto, kad per 10 metų kapinių prižiūrėtojai nepadarė nieko, kad kapinės būtų nusausintos.

Vandenyje skęstančiais artimųjų kapais Lėbartų kapinėse klaipėdiečiai skundžiasi jau ne pirmus metus. Žmones piktino tai, kad per dešimtmetį niekas – nei miesto savivaldybė, nei kapinių

prižiūrėtojai nesugebėjo pasirūpinti melioracija šioje teritorijoje.
"Savo vyrą palaidojau 2004-ųjų vasarį, tų pačių metų gruodį rašiau į savivaldybę, kad kapas skendi vandenyje. Ir kasmet žiemą-vasarą ten telkšo vanduo. Tiek metų jau praėjo, jokių rezultatų", – piktinosi klaipėdietė Valentina Dominauskienė.

Po šio skundo esą buvo atvežti trys sunkvežimiai smėlio, kuriuo bandyta nusausinti gretimą kapinių kvartalą.

"Jie nusausino ten, kur vandens nebūna, o pas mus kaip viskas buvo, taip ir liko. Per Vėlines neturėjau net kur žvakių pastatyti ant kapo, nes jis buvo po vandeniu", – graudinosi moteris.

Analogiški skundai savivaldybę pasiekia kasmet. Lygiai prieš trejus metus keli klaipėdiečiai mėgino keisti situaciją ir kovoti, kad būtų nusausinti keturi nuolatos skęstantys kapinių kvartalai.

Tačiau žmonių prašymai taip ir liko neišgirsti.

"Kapinių rekonstrukcija vyksta, bet aš pirmąkart išgirdau apie šią problemą. Pasidomėsiu, kas ten yra. Kai kur yra įrengtos lietaus surinkimo grotelės. Į kai kurias vietas kapinėse vežėme grunto, šiek tiek aukštinome reljefą, kad kapo duobės nesiektų gruntinių vandenų", – aiškino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mbt boots women

mbt boots women portretas
mbt bomoa Lėbartuose kapai skęsta vandenyje | KaunoDiena.lt

kapiniu

kapiniu portretas
sargai uzsiima tik pinigu kalimu.turi savo zmones,kurie dato paminklus.leneles su uzrasais ir t.t.visose kapines medziai perauge,ypac antru Romainiu kapinese.ten uzsodinti akaciju medziai baigia apzeldint visus kapus.ypac antrose Romainiu kap.vedeja su kapiniu prieziura matomai gerai sutaria,ir nesirupina medziu iskirtimu.o Nidoje nuo akaciju niekaip negali issivalyti teritorijos,nes zelia kosminiu greiciu.visi daro net kapuose tik bizni.juk tai amzinas nenutrukstamas biznis,ypac kai taip daug mirciu..

Į sveikatą

Į sveikatą portretas
geriant vandenį nuo negyvėlių:DDD...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių