Pereiti į pagrindinį turinį

Ledų prekeiviai į uostamiesčio gatves nesiskubina

2012-05-30 11:18
Ledų prekeiviai į uostamiesčio gatves nesiskubina
Ledų prekeiviai į uostamiesčio gatves nesiskubina / Ingos Juodytės nuotr.

Įsibėgėjant vasarai sezoninė prekyba ledais centrinėse Klaipėdos gatvėse vis dar vangi.

„Žmonės išsiima leidimus, o jau kada pradės prekiauti – jų reikalas, mes tiems dalykams įtakos neturime“, – teigė savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimantas Armonas.

Valdininkas spėjo, jog prekeiviai nesiskubina, veikiausiai laukdami gerokai šiltesnių orų.

„Iki birželio vidurio pas mus vasara tradiciškai neprasideda, matyt, iki tol daug kas ir neplanuoja pradėti veiklos, laukia garantuoto oro. Tiesiog žmonės nenori rizikuoti – vis dėlto tai greitai gendanti produkcija“, – kalbėjo R.Armonas.

Pašnekovo duomenimis, uostamiesčio savivaldybė yra išdavusi 13 leidimų sezoninei ledų prekybai. Vieną jų – prekiauti privačioje valdoje bei 12 – įvairiose miesto viešosiose erdvėse.

Kai kurie prekeiviai leidimus išsiėmė jau nuo gegužės 1-osios, dalis – nuo mėnesio vidurio, gegužės 19-osios, taip pat – nuo birželio 1-osios.

Pasak savivaldybės atstovo, ir šiemet populiarios tradicinės, praeivių nestokojančios miesto vietos, kaip antai ties Biržos tiltu, perkėla į Smiltynę, Senąja turgaviete ir panašios, vis dėlto didžioji dalis leidimų iki šiol išduota prekiauti paplūdimiuose.

R.Armonas neabejoja, jog pageidaujančiųjų užsiimti sezonine ledų prekyba ilgainiui atsiras daugiau. Pernai tokiai veiklai buvo išduoti 22 leidimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų