Pereiti į pagrindinį turinį

Legendinė „Viktorija“ laukia leidimo atgimti

2013-06-20 13:24
Legendinė „Viktorija“ laukia leidimo atgimti
Legendinė „Viktorija“ laukia leidimo atgimti / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Legendinio uostamiesčio „Viktorijos“ viešbučio rekonstrukcijos darbai negali būti baigti, nes jiems atlikti nesuteiktas leidimas. Priežastis – projekte buvo numatyta įrengti per mažai automobilių stovėjimo vietų.

Derina trečią kartą

„Viktorijos“ fasadas jau senokai sutvarkytas ir puošia miestą. Tačiau viešbučio stogas vis dar apšiuręs, o pro langus matyti, kad pastato viduje statybinis štilis.

„Esmė tai, kad viešbučio savininkai turi gauti leidimą pabaigti rekonstrukciją. Jie kol kas turėjo tik laikiną, skirtą kapitaliniam fasadų remontui. Iškelti stogą, sutvarkyti ir įrengti pastato vidų reikalingas kitas rekonstrukcijos leidimas. Pateiktas projektas du kartus jau buvo nesuderintas, pateikta pastabų, dabar derinimas vyksta trečią kartą“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vedėja Daiva Viktorija Grimalienė.

Jos teigimu, projektui jau yra pritarusios daugelis suinteresuotų institucijų. Pastabų yra pareiškę Klaipėdos savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo bei Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriai, Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

Tvarkys aikštelę Pilies g.

Architektūros ir miesto planavimo skyriaus pastabose nurodyta, jog projektas nėra išbaigtas. Pagrindinė problema tai, jog didinamas užstatymo intensyvumas, o nenumatoma įrengti papildomų automobilių stovėjimo vietų. Taip pat esą nenumatyta, kur bus išlaipinami keleiviai, nesuplanuota, kokios dangos bus prie viešbučio, neišspręstas želdinių klausimas.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centrui užkliuvo tai, kad nepateikti duomenys apie maisto produktų krovos darbų keliamą triukšmą ir jo įtaką greta gyvenantiems žmonėms. Be to, SPA ir baseinų sanitarinių įrenginių kiekis esą neatitinka higienos normų.

Anot D.V.Grimalienės, projektuotojai į visas pastabas jau atsižvelgė ir projektą pakoregavo. Jie numatė rekonstruoti esamas automobilių stovėjimo vietas, kurios jau yra už viešbučio sklypo ribų S.Šimkaus gatvėje, įrengti stovėjimo vietų ties Puodžių gatve.

Planuojama, jog su savivaldybe bus pasirašyta infrastruktūros sutartis, kurioje bus numatyta įrengti automobilių stovėjimo vietų Pilies g. 2A esančioje aikštelėje. Jos būtų naudojamos ne viešbučio, o visuomenės poreikiams. „Praktika tokia, kad jei automobilių stovėjimo vietų negalima įrengti šalia viešbučio, tai reikia padaryti kur nors mieste. Tai – savotiška kompensacija“, – teigė D.V.Grimalienė.

Pinigai – iš ES

Skaičiuojama, kad po aikštelių rekonstrukcijų mieste atsiras papildomos 48 automobilių stovėjimo vietos, iš kurių 23 bus naudojamos viešbučio poreikiams.

Projektą visos institucijos turi suderinti iki liepos 10-osios. Jei kuri nors institucija jam nepritars, vėl privalės pateikti pastabų.

„Jei viskas bus gerai, liepos 11 dieną, o gal net ir anksčiau suteiksime rekonstrukcijos leidimą“, – teigė D.V.Grimalienė.

Viešbutį valdančios bendrovės „Klaipėdos Viktorija“ direktorė Daiva Machentanz patvirtino, kad rekonstrukcijos darbai prasidės, kai tik bus gautas leidimas. Tikimasi, jog viešbučio rekonstrukcija bus tęsiama nuo liepos pabaigos.

„Viktorijos“ rekonstrukcijai yra skirta 6,28 mln. litų siekianti ES parama, o tai yra 65 proc. viso projekto vertės.

Numatoma, jog pabaigus rekonstrukciją „Viktorijoje“ bus įrengti 98 viešbučio numeriai, restoranas, SPA, konferencijų centras.

Rekonstruotas viešbutis turėtų būti priskirtas keturių žvaigždučių kategorijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų