Liepų gatvėje įrengs šviesoforus

Gavus galutines vertintojų išvadas, nuspręsta, kad Joniškės ir Liepų gatvių sankryža taps šviesoforine. Jos įrengimo darbai turėtų prasidėti jau kitąmet.

Šiomis dienomis uostamiesčio savivaldybės atstovams pristatytos Liepų gatvės ruožo nuo kelio Klaipėda–Palanga iki Liepų gatvės tilto sankryžų eismo intensyvumo tyrimo-modeliavimo galutinės išvados.

Tyrimo metu buvo įvertintos trys minėtos arterijos sankirtos: Jaunystės, Arimų ir Liepų gatvių, Joniškės ir Liepų gatvių bei būsima, atsirasianti ties Liepų gatvės pabaigoje statomais naujais kvartalais.

Pirmines pastabas vertintojai buvo pristatę kiek anksčiau, o šįkart pateikė išsamesnius skaičiavimus ir galutines tyrimo-modeliavimo išvadas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad ir šįkart konstatuota, jog padidėjusius automobilių srautus šia arterija geriausiai suvaldys šviesoforinės sankryžos.

"Miksuoti nepatartina, geriau išlaikyti vientisumą – kokia viena sankryža, tokios turi būti ir visos kitos", – pastebėjo skyriaus vedėjas.

Pateiktoms išvadoms neprieštaravo ir jas kaip galutinį variantą patvirtino uostamiesčio savivaldybės atstovai.

Pirmiausia šviesoforine taps Liepų ir Joniškės gatvės sankryža. Turint aiškią užduotį, bus imtasi anksčiau sustabdyto šios arterijos sankirtos projektavimo.

Numatoma, kad projektas bus parengtas per šiuos metus, o statybos darbai prasidės kitąmet.

V.Švedo teigimu, kitų Liepų gatvės sankryžų versti šviesoforinėmis miestas kol kas nemato reikalo. Jos buvo įvertintos tam, kad būtų aišku, kaip, atsiradus poreikiui, jos turėtų būti pakeičiamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš asmeniškai įsitikinęs kad tas kas priėmė sprendimą ten ne važinėja ir buvo papirkti

L

L portretas
Ar vel prie kiekvieno sviesoforo reikes sustoti? Ar bus zalia banga? Jei ne tai niekam tie sviesoforai nereikalingi

Rytis

Rytis portretas
Va šitoj vietoj tai tik pinigų švaistymas, nebent padaryti ties ta vieta įvažiavimą į bocmano žemę, o ties technikumu panaikinti. Nejaugi pas nieką galvytės neveikia?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių