Lietuvai – laisvės vaikų koncertas

Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Klaipėdoje surengtas koncertas „Mes – laisvės vaikai“. Tai – bendra Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos ir „Litorinos“ mokyklos mokinių dovana Lietuvai ir klaipėdiečiams.

Šventės dalyvius pasveikino J. Kačinsko muzikos mokyklos direktorė Jolita Šlajienė.

Mokytoja Regina Vindžigalskienė uždavė vaikams klausimą: „Kas jums yra Lietuva?“

„Lietuva yra mūsų namai. Mylėti Lietuvą, mylėti lietuvišką dainą, nepamiršti lietuviškų papročių, gerbti lietuvių kalbą, saugoti Lietuvą“, – skambėjo vaikų atsakymai, o jų mintyse – tikėjimas šviesia savo šalies ateitimi, noras ją išsaugoti, branginti ir kurti.

Renginyje akcentuota, kad menas pripildo žmonių širdis kilnumo, gėrio, atjautos, grožio pajautimo, taip įlieja į jas šviesos ir padeda atgimti meilei, o meilė ir draugystė sugrąžins taiką pasauliui.

Koncertą parengė mokytojos Žydrė Sinkevičiūtė, R. Vindžigalskienė ir Asta Kontautienė.

Dalyvavo choro „Gintarėlis“ antros ir trečios klasių jaunučiai, kuriuos ruošė vadovės R. Vindžigalskienė ir A. Kontautienė, šokio ugdymo antros ir septintos klasių mokiniai (vadovės Eglė Baltriukienė ir Loreta Damijonaitytė), skudučių ansamblis (vadovė Airida Burkauskienė).

Taip pat koncertui mokinius parengė mokytojai Danguolė Čepliauskienė, Dalia Šiaučiukėnienė, Donatas Butkus, Virginija Visockienė.

Akompanavo mokytojai Eglė Bandzevičienė, Olga Maslova, Anatolijus Tumanovas, Loreta Tumanovienė, D. Butkus, Večeslavas Krasnopiorovas.

Jaudinančiai nuoširdžiai nuskambėjo „Litorinos“ moksleivių Motiejaus Jackaus ir Deivydo Šliachtenko padeklamuotos Jolantos Švėgždienės ir Janinos Degutytės eilės apie Lietuvą.

Gestų kalba eiles perteikė Deimantas Budrikas ir Gintarė Virbauskytė.

„Litorinos“ mokyklos mokinius koncertui paruošė mokytojos Lina Grigaliūnienė, Rita Navitskė, Diana Mockuvienė, Toma Žukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių