Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai atranda namelius ant ratų

2010-07-01 05:00
Populiaru: pastaruoju metu keliaujančių nameliais ant ratų lietuvių vis daugėja.
Populiaru: pastaruoju metu keliaujančių nameliais ant ratų lietuvių vis daugėja. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kelionės nameliais ant ratų ėmė populiarėti. Juos nuomojantys verslininkai pastebi, kad šiemet norinčių išsinuomoti turistinius namelius vis daugėja. Nemažai klaipėdiečių tokiu būdu keliaus į Lenkiją, kur vyks Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimas.

Keliauja šeimos

Keliauti po Lietuvą ar svečias šalis nuosavu automobiliu visuomet buvo itin populiaru, tačiau pastaruoju metu vis daugiau žmonių juos iškeičia į namelius ant ratų. Pasak juos nuomojančių verslininkų, galbūt jų populiarumas didėja ir dėl to, jog keliauti tokiu nameliu atsieina kur kas pigiau nei automobiliu.

"Keliauti "kemperiu" kur kas patogiau. Jame yra visi patogumai – ir virtuvė, ir tualetas, ir miegamos vietos, todėl nereikia rūpintis, kur apsistoti. Todėl atpinga atostogos, nes nereikia gyventi viešbučiuose", – tikino mobiliuosius namelius nuomojančios bendrovės "Aurušta" savininkas Arūnas Štalis.

Dažniausiai nameliuose ant ratų gali miegoti šeši asmenys, todėl šiomis transporto priemonėmis noriai keliauja šeimos.

Važiuoja į Skandinaviją

A.Štalis pastebėjo, kad išsinuomoję namelius ant ratų lietuviai dažniausiai vyksta į Skandinavijos šalis. Daugiausia jų renkasi Norvegiją, kur ne tik nuostabi gamta, bet ir puikiai išvystyta kempingų infrastruktūra.

"Paatostogauti Skandinavijoje itin brangu, todėl nuvykti ten pigiausia "kemperiu". Be to, ten gausu kempingų, todėl nesunku rasti, kur apsistoti. Į Skandinaviją šiomis transporto priemonėmis keliauja daugelis europiečių", – paaiškino pašnekovas.

Jo duomenimis, nemažai lietuvių keliauja ir į Švediją, Italiją, Prancūziją, Kroatiją.

Kelionė – į Žalgirio mūšį

Be to, pasak A.Štalio, šiemet gerokai padaugėjo žmonių, norinčių namelius ant ratų išsinuomoti ne atostogoms, bet ilgiesiems savaitgaliams. Nors jų metu toli nenuvažiuosi, tačiau laiko pakeliauti po Lietuvą, Lenkiją ar Latviją pakanka.

Manoma, kad nemažai lietuvių į Lenkiją turistiniais nameliais keliaus ir liepą, kur mūšio lauke netoli Olštyno miesto vyks inscenizuotas Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimas. Nemažai planuojančiųjų ten vykti namelius ant ratų jau užsisakė.

Kainos džiugina ne visus

Mobiliuosius namelius nuomojantys verslininkai įsitikinę, kad norinčiųjų jais keliauti lietuvių būtų ir daugiau, tačiau kai kuriuos atbaido nuomos kainos.

Išsinuomoti namelį ant ratų, priklausomai nuo to, kokio jis modelio bei kokiam laikui pageidaujamas, parai kainuoja nuo 180 iki 400 litų.

"Nors daugeliui atrodo, kad tai brangu, tačiau galiu patikinti, kad "kemperių" nuoma Lietuvoje yra kone pigiausia tarp kitų Europos šalių. Toks automobilis yra gana brangus, jo išlaikymas, įskaitant draudimą, taip pat nepigus, todėl ir nuomos kainos tokios", – teigė A.Štalis.

Nuomojasi vieni iš kitų

Kitos namelius ant ratų nuomojančios bendrovės atstovas Andrius Lingė taip pat tvirtino pastebėjęs, kad jų nuoma tampa vis populiaresnė.

"Kasmet vis daugiau žmonių sužino apie tokį keliavimo būdą, todėl "kemperiai" tampa vis paklausesni. Žinoma, ne visi norintys gali sau leisti juos išsinuomoti. Problema yra ta, kad "kemperių" sezonas gana trumpas. Realiai jie būna paklausiausi tik du vasaros mėnesius, todėl jų nuomoti itin pigiai niekas nenori, o ir neapsimoka", – paaiškino jis.

Tačiau paaštrėjus konkurencijai, šiemet namelių ant ratų nuoma, palyginti su ankstesniais metais, yra šiek tiek sumažėjusi – apie 10 proc.

Neišgalintys mobiliųjų namelių nuomotis iš įmonių, tai padaryti gali iš fizinių asmenų. Skelbimų internetiniuose portaluose apstu pranešimų, kuriuose žmonės siūlo išnuomoti savo namelius ant ratų. Nuomojantis iš privačių asmenų, įmanoma gerokai sutaupyti – jie namelius ant ratų siūlo už 100–150 litų parai. Be to, dar galima ir nusiderėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų