Lietuviai masiškai patraukė į pajūrį

Kaitrus šeštadienis tapo viena sunkiausių dienų visiems, kas iš toliau panoro aplankyti pajūrį bei Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams.

Dar šeštadienį ryte autostrada Klaipėdos link važiavo virtinė automobilių. Ryte ties Gargždais vilkikui nuleido padangą ir jis užkimšo vieną eismo juostą, todėl paskutiniai kilometrai iki Klaipėdos iš vairuotojų pareikalavo daugiausia kantrybės.

Savaitgalį visi keliai prie jūros buvo prigrūsti automobilių. Klaipėdoje ir šeštadienį, ir sekmadienį policininkams teko reguliuoti eismą Minijos gatvėje, mat norintieji persikelti per Kuršių marias ir patekti į Neringą užkimšo šią bei kitas gatves.

"Smiltynės perkėlos" dispečerė tikino, kad sekmadienio popietę virtinės automobilių patraukė iš pajūrio, bet ne ką mažiau transporto priemonių dar laukė galimybės persikelti į Neringą. Abiejose pusėse nuo pat ryto prie kelto rikiavosi ilgos eilės.

Šeštadienį iš Klaipėdos į Smiltynę be grafiko dirbę trys keltai perkėlė 2 075 automobilius, atgal grįžo 2 085 mašinos. Dispečerė tikino neabejojanti, kad sekmadienį iki pat vidurnakčio keltai dirbs be grafiko. Kada mašinų virtinė sunyks, buvo sunku net prognozuoti.

Ilgos virtinės automobilių šeštadienį rikiavosi ir pakeliui į Palangą bei Šventąją. Dalis žmonių tikėjosi, kad erdviau prie jūros bus Latvijos pusėje, todėl mašinų eilės vos judėjo iki pat valstybių sienos.

Nida ir kiti Neringos kurortai savaitgalį buvo sausakimši. Tokia pati padėtis – ir Palangoje bei Šventojoje. Pareigūnai vos spėjo reaguoti į skundus dėl neleistinai paliekamų mašinų, smulkių eismo įvykių, kitų nesusipratimų.

Sekmadienio pavakarę begalė automobilių patraukė atgal. Kamšatys vertė nervintis vairuotojus, bet eismo reguliavimas vargu ar būtų padėjęs.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tikino, kad tiek daug žmonių prie jūros šią vasarą matė pirmą kartą.

"Viskas kaip visada: tėvai neprižiūri vaikų, kai kurie žmonės neapskaičiuoja savo sveikatos galimybių ir persikaitina, paplūdimiuose dirba vagys, moterų zonoje pasirodo ekshibicionistai. Viena laimė, kad vanduo ramus", – trumpai padėtį pajūryje apibūdino A. Siakki.

Penktadienį po pietų į jūrą įbridęs 79-erių iš atokesnio Lietuvos rajono atvykęs vyras sukniubo vandenyje. Medikai valandą bandė atkurti jo širdies veiklą, bet žmogus mirė.

"7 val. ryto kartu su policininkais apžiūrėdavome visą paplūdimį, išvaikydavome šunų vedžiotojus, pažadindavome neišsipagiriojusius ir vis dar miegančius kopose. Jūroje vanduo kaip vonioje, – šiltas ir ramus. Žmonių – daugybė, gelbėtojams tai – pats darbymetis", – apie savaitgalio aktualijas kalbėjo Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietiniai

Vietiniai portretas
palangiskiai masiskai paliko miesta ir bego i Platelius prie ezero...

Vadinasi, Jūros šventė dar ne pati baisiausia grėsmė buvo

Vadinasi, Jūros šventė dar ne pati baisiausia grėsmė buvo portretas
Na, kol kas Klaipėdoj tikrai buvo ramu su ta Korona. Bet dabar, tikriausiai, parsiveš turistai iš Vilniaus ir ypač Kauno. Geriau savo miestuose sėdėtų. Būtinai reikia sugadinti viską - jei man blogai, tai tegul ir kitiems būna niekuo geriau.

jo žiauru

jo žiauru portretas
iš Karklės iki Kl daugiau kaip pusvalandis kol prasimušėm šian apie 18val
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių