Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai nežino , ką dirba STT

2012-02-21 05:00
Lietuviai   nežino  , ką   dirba   STT
Lietuviai nežino , ką dirba STT / Vytauto Petriko nuotr.

Nors Lietuvoje jau 15 metų veikia su korupcija kovojanti institucija – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), beveik devyni iš dešimties lietuvių mano, kad korupcija yra viena didžiausių šalies problemų. Tai byloja apklausos.

Lietuvoje labiausiai korumpuotais visuomenė laiko muitininkus, policininkus, nacionalinio lygio politikus, kontroliuojančių įstaigų inspektorius, savivaldybių politikus, statybų bei verslo leidimus išduodančius pareigūnus.

Mažiausiai kyšininkavimo žmonės įžvelgia švietime bei privačiame versle.

Prieš pat tarnybos įkūrimo sukakties minėjimą Klaipėdos valdyba atsisveikino su 12 metų vadovu dirbusiu Leonu Keniausiu.

Laikinai valdybos vadovo pareigas eina buvęs Operatyvinės veiklos skyriaus viršininkas Edmundas Repšys. Jis STT dirba 11 metų, prieš tai ilgą laiką darbavosi Palangos policijos Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje.

STT Klaipėdos valdyboje, kurios veiklos zona driekiasi nuo Skuodo iki Tauragės, apimdama visą Vakarų Lietuvą, pernai buvo pradėta 20 ikiteisminių tyrimų, devyni iš jų – Klaipėdoje.

Uostamiestyje dirbantys STT darbuotojai pernai sulaukė 112 pranešimų apie galimus korupcijos atvejus, tačiau tik maža dalis jų buvo pagrįsti. Visoje šalyje per metus sulaukta apie 800 pranešimų, tačiau iš jų tik 28 buvo pagrįsti ir tapo pagrindu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pastebėta, kad dažnai besiskundžiantieji nesupranta, kokius nusikaltimus tiria ši tarnyba, bene dažniausiai skundžiamasi dėl neteisingai išnagrinėtų bylų.

„Mūsų žmonės nėra tiek subrendę, kad skubėtų pranešti apie žinomus korupcijos atvejus. Be to, dažnai kaltinimai yra pagrįsti vien spėjimais“, – teigė E.Repšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų