Lietuvių kalbos pamokose – 700 ukrainiečių

Ukrainiečiai noriai mokosi lietuvių kalbos. Net 700 moksleivių vienoje uostamiesčio mokykloje moko dešimtys lietuvių kalbos mokytojų. Į pamokas plūsta įvairaus amžiaus vaikai, o kai kuriuos palydi ir jų tėveliai.

Pamokos prasidėjo pasirinktinai nuo liepos 25-osios arba rugpjūčio 1 d. Jos skirtos uostamiestyje apsigyvenusiems ukrainiečiams padėti pasiruošti artėjantiems mokslo metams.

Pasak Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos direktoriaus Mariaus Vilimo, susidomėjimas lietuvių kalba išties didelis.

"Mokosi per 700 ukrainiečių, turime 40 lietuvių kalbos mokytojų. Jeigu galima taip sakyti, esame kaip jauna gana didelė mokykla. Susidomėjimas taip pat didelis. Sulaukėme didelio palaikymo. Džiaugiamės, kad jie taip noriai lanko pamokas ir stengiasi. Mamos ypač rūpestingos, stengiasi dėl savo vaikų gerovės. Kai kurios klausė, ar galėtų palydėti ir pabūti kartu su savo vaiku – be abejo, nė vienai neatsakome. Galbūt kitiems vaikams nedrąsu ne savo mokykloje. Yra ir daugiau atvykstančiųjų. Dar nepasibaigė judėjimai iš Ukrainos į Klaipėdos kraštą ir šiaip į Lietuvą", – sakė M.Vilimas.

Buvo išskirstytos kelios moksleivių grupės – pradinių klasių, 5–8 klasės ir 9–12 klasės. Kiekvienoje grupėje mokosi po 15 moksleivių.

Direktorius įsitikinęs – viskas vyksta sklandžiai. Sulaukiama nemažai padėkų, daugelis džiaugiasi už suteiktą galimybę mokytis.

Pamokos vyks iki rugpjūčio pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių