Lietuvos jūrų muziejui – miesto apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Už reikšmingiausią praėjusių metų darbą skiriamas garbingas Klaipėdos miesto apdovanojimas – Klaipėdos miesto vėliava, šiemet bus įteikta Lietuvos jūrų muziejui. Tokiam uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teikimui antradienį pritarė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija.

Mero V. Grubliausko teigimu, Klaipėdos miesto vėliava Lietuvos jūrų muziejui bus įteikta už įgyvendintą projektą „Jūros teikiamų pramogų, poilsio, sveikatingumo paslaugų ir pažinimo parkas Kopgalyje“ – rekonstruotą ir 2015-aisiais oficialiai atidarytą Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą ir modernų Delfinų terapijos centrą.

„Šiandien tai modernus, dinamiškas, pažangiausiais metodais dirbantis jūrų muziejus – pažinimo centras, vienas lankomiausių muziejų Lietuvoje, reprezentuojantis ne tik Klaipėdą, bet ir visą Lietuvą“, - sakė V. Grubliauskas.

Delfinariumo rekonstrukcija ir Delfinų terapijos centro įkūrimas – vienas didžiausių įgyvendintų ES struktūrinių fondų finansuojamų Lietuvos kultūros projektų. Rekonstravus delfinariumą, unikalaus statinio erdvės gerokai išsiplėtė: įrengtas ne tik itin modernus Delfinų terapijos centras, bet ir Saulės įlanka vadinamas lauko baseinas su dengtomis žiūrovų tribūnomis.

Delfinariume įrengta moderni vandens valymo sistema, net kelis kartus padidintos delfinų gyvenamosios erdvės. Įrengti atskiri baseinai, kuriuose galima apžiūrėti sergančius delfinus, nekeliant jiems streso.

Naujajame Delfinų terapijos centre specialistai dirba ir su įvairių sutrikimų turinčiais vaikais, jiems taikant delfinų terapiją įvairių gylių baseinuose, bei papildomas terapijas – meno, kineziterapijos, sensorinės integracijos, muzikos.

Rekonstruotame delfinariume įrengta ir Jūros salė. Ji yra apsupta iliuminatorių, pro kuriuos galima matyti plaukiojančius delfinus ir Kalifornijos liūtus, Jūros salėje vyksta edukaciniai užsiėmimai.

Garbingas apdovanojimas – Klaipėdos miesto vėliava – už metų darbą, skiriamas uostamiesčiui labiausiai nusipelniusiems asmenims ar organizacijoms. Oficiali miesto vėliavos įteikimo ceremonija vyks Vasario 16-ąją, vidurdienį, Atgimimo aikštėje, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirto renginio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių