Lietuvos karinis laivynas švenčia 25 metų sukaktį

  • Teksto dydis:

Lietuvos karinis laivynas antradienį švenčia 25 metų sukaktį.

Prieš ketvirtį amžiaus atkurtas Lietuvos karinis laivynas šiandien nuolat dalyvauja ir gerai vertinamas tarptautinėse pratybose, išminavimo bei antiteroristinėse operacijose, saugo Lietuvos teritorinę jūrą ir išskirtinę ekonominę zoną.

Kruizinių laivų terminale antradienį vyko iškilminga karinių jūrų pajėgų šventė. Pasveikinti Lietuvos karines jūrų pajėgas į Klaipėdą atvyko laivyno vadai iš Vokietijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Danijos bei NATO vadavietės atstovai.

1992 m. liepos 4-ąją Pakrančių apsaugos rinktinės ir Atskirojo laivų diviziono vadams buvo įteiktos pašventintos atkuriamų Karinių jūrų pajėgų vėliavos. Ši data ir laikoma oficialia atkūrimo pradžia.

Karinėse jūrų pajėgose tarnauja apie 600 karių. Pajėgas sudaro Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras. Laivyną  - 9 laivai ir 2 kateriai.

Daugiau apie tai – Marijos Gabrienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bocmanas

bocmanas portretas
Kur ''Aukstaitis'' ar 'Zemaitis''...??Geda kad neisaugojom savo istorijos,kaip tai daro daugumoje saliu...neverti mes esam jurines valstybes vardo..

...

... portretas
O lenkų dovanotas 'karo laivas' jau paskendo?..

//////...............

//////............... portretas
ta proga buvo nuleistas y vandeny dar vienas dviirklis kreiseris su pripuciamom pagalvem po suolais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių