Lietuvos kariuomenė ieško sandėliavimo patalpų

Lietuvos kariuomenė ieško sandėliavimo patalpų Klaipėdoje arba Klaipėdos rajone. Anot uostamiesčio savivaldybės, kariuomenė skelbiamų derybų būdu sandėlius išsinuomotų. Patalpos būtų skirtos tiek karių materialiniam turtui, tiek ir karinei technikai.

Sandėlio nuomos techninėje specifikacijoje nurodyta 30 reikalavimų.

Iš jų šeši skirti sandėlio pastato teritorijai, 12 – sandėliavimo plotui ir dar 12 susiję su užtikrinimu dėl patekimo į sandėlį tik kariniam personalui. Taip pat nurodyti priešgaisrinės saugos reikalavimai, komunalinių ir papildomų mokesčių tvarka ir daugelis kitų punktų.

Pasak Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos (DP) atstovų, sandėliavimo patalpas planuojama nuomoti ir Kauno bei Šiaulių regionuose.

"Atsižvelgiant į Lietuvos kariuomenės Depų tarnybai iškeltas užduotis bei jų sklandų vykdymą, būtinos papildomos materialinių vertybių sandėliavimo patalpos. Papildomos patalpos Klaipėdos regione reikalingos didėjant materialinio turto (karinės aprangos, kitos tekstilės bei ekipuotės elementų) sandėliavimo poreikiui tiek Lietuvos kariuomenėje, tiek Lietuvos teritorijoje dislokuotose NATO šalių pajėgose, kurių dalis karinės technikos bei atsargų yra gabenama per Klaipėdos jūrų uostą", – informavo DP.

Oficialiame dokumente "Sandėliavimo patalpų nuomos pirkimo Klaipėdos mieste arba rajone 2023 metais ekonominis ir socialinis pagrindimas" nurodyta, kad šiuo metu esami DP sandėliai, kuriuose yra materialinės vertybės, perpildyti, todėl neatitinka keliamų gaisrinės saugos reikalavimų.

Taip pat skelbiama, kad Lietuvos kariuomenės valdomose teritorijose laisvos infrastruktūros, kuri gali būti panaudota sandėliavimo pajėgumams padidinti, nėra.

Komisijos posėdis, kuriame bus peržiūrėti kandidatų pateikti pasiūlymai, vyks gruodžio 5-ąją 9 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 4

to 4 portretas
Na gal ne visus Žemės politikus reikia į narvus sodinti. Bet kai kuriuos tai tikrai - būtiniausiai Putlerį, Merkelienę, Makaroną, Šolcą, Bambamą, Mugabę, Lumzbergį, Lukašenką...

4

4 portretas
Geriausia vieta visiems ginklams ir visiems kareiviams, tai Marsas, tegu jie ten kariauja ir pasilieka visiems laikams, o visus Žemės politikus pasodinti į narvus i Zoo, kad žmonės ramiai gyventų ir retkarčiais ateitų pasižiūrėti į tuos keistus gyvūnus, kurie taip stengėsi sunaikinti gyvybę žmonių planetoje

>Girdejau

>Girdejau portretas
Greit Karaliauciaus srityje bus daug laisvos vietos. ;)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių