Liga Germaną nubloškė į kūdikystę

  • Teksto dydis:

Liga Germaną nubloškė į kūdikystę, tačiau net ir būdamas kitoks 18-metis nori patirti gyvenimą.

„Germanas gimė 2004 m. gegužės 22 d. Vystėsi iki vienerių metų, buvo sveikas kaip visi vaikai. Staiga 1,2 metų pradėjo nelaikyti pusiausvyros. Kreipėmės į medikus, po apžiūros buvome nukreipti į Vilniaus Santaros klinikas. Po susirinkusio konsiliumo neurologijos skyriuje buvo nustatyta diagnozė – vaikų cerebrinis paralyžius. Germanas iš viso iki 18 metų patyrė 10 operacijų. 2 iš jų nenumatytos. Kitos 8 ortopedinės, kad būtų palengvintas jo gyvenimas ir nereikėtų kęsti skausmų. Germanas savarankiškai nevalgo, nesėdi, nevaikšto. Dėl padidėjusio raumenų tonuso rankų, kojų bei liemens nevalingų judesių reikia kasdien su Germanu dirbti, jam reikalingi masažai, kineziterapija, baseinas.

Sūnus noriai bendrauja: garsais, šypsena, akių kontaktu, parodydamas ranka. Supranta ir reaguoja į paprastus buitinius nurodymus, atpažįsta žmones. Jis aktyvus, domisi muzika, patinka dėlioti šachmatus, mėgsta teatrą, klasikinę muziką, žiūrėti senąją animaciją, su pagalba piešti.

Germano diagnozė:

Spazminė kvadriplegija, tetraplegija G 80.03

Cerebrinis paralyžius bei organizmo funkcijų sutrikimas.

Labai prašome geros valios žmonių prieš Kalėdas padaryti dar vieną gerą darbą. Vienas neišgertas kavos puodelis, nesuvalgytas saldėsis gali kitam padovanoti gyvenimo džiaugsmą.

Jei galite prisidėti prie geresnės Germano gyvenimo kokybės, šeima bus dėkinga net už mažiausią auką.

Gavėjas: labdaros paramos fondas „Padėk pasveikti“. Įmonės kodas: 304139267. Paskirtis: parama GERMAN ŠABARŠOV. A/s.: LT66 7300 0101 4536 8015. PAYPAL: jurij.sabarsov@gmail.com“, – dalijasi Germano tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laikykis vaikeliuk

laikykis vaikeliuk portretas
kovok..Tegu Dievulis tau padeda, duoda dvasinės stiprybės ištvert šitą nelaimę ir sėkmingai iš jos išsikapstyt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių