Pereiti į pagrindinį turinį

Ligoninėse prasidėjo vadovų konkursai

2013-05-24 11:23
Ligoninėse        prasidėjo vadovų konkursai
Ligoninėse prasidėjo vadovų konkursai / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio ir Palangos gydymo įstaigose padvelkė permainų vėjai – prasidėjo konkursai vyriausiųjų gydytojų vietoms užimti.

Konkursai dėl gydymo įstaigų vadovų postų, kurių steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija, vyks keturiose pajūrio gydyklose: Klaipėdos jūrininkų, Respublikinėje Klaipėdos, Palangos reabilitacijos ligoninėse ir Palangos vaikų reabilitacijos sanatorijoje „Palangos gintaras“.

Kai kuriose gydymo įstaigose vadovybės pokyčių gali ir nebūti, mat konkurse dalyvaus tik vienas kandidatas, o kai kuriose vyks aršesnė kova.

Palangos reabilitacijos ligoninėje į vyriausiojo gydytojo postą pretenduos 4, Vaikų reabilitacijos sanatorijoje „Palangos gintaras“ – 3, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje – 2, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – 1 kandidatas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovo konkursas vyko vakar. Pretendentai į kitų įstaigų vadovus susigrums gegužės 28, 29 ir birželio 4 d.

Sveikatos apsaugos viceministras Erikas Mačiūnas sakė, kad konkursas vyriausiųjų gydytojų vietoms užimti susideda iš dviejų dalių.

„Tą pačią dieną septyni komisijos nariai kandidatą egzaminuoja teoriniais klausimais, o antrojoje dalyje pretendentas pateikia savo idėjas, planus ir mintis, susijusias su norima vadovauti medicinos įstaiga. Vėliau komisijos nariai skiria balus ir nugali tas, kuris jų surenka daugiausiai“, – teigė viceministras.

Pasak jo, geriausiai konkurse pasirodęs kandidatas vėliau bus tikrinamas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą ir tik neradus pažeidimų bus paskirtas vyriausiuoju gydytoju.

Su konkursų ligoninių vadovų pareigoms užimti laimėtojais bus sudarytos terminuotos penkerių metų darbo sutartys nuo 2013 m. liepos 1 d.

Konkursuose pasivaržyti turės ne tik minėtų gydyklų vadovai. Sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, kurie šias pareigas eina ilgiau nei 10 metų, nuo šių metų liepos 1 dienos turi būti atleisti. Tokia nuostata įtvirtinta dar pernai įsigaliojusiame Sveikatos priežiūros įstaigų įstatyme.

„Nuostata galioja visoms sveikatos priežiūros įstaigoms – ir kurių steigėja Sveikatos apsaugos ministerija, ir savivaldybių tarybos, ir ministerija sykiu su aukštojo mokslo įstaiga“, – paaiškino Sveikatos apsaugos ministerijos Personalo skyriaus vedėja Donata Budrevičienė.

Klaipėdoje yra trys savivaldybei pavaldžios sveikatos priežiūros įstaigos, su kurių vyriausiaisiais gydytojais sudarytos neterminuotos sutartys turi būti nutrauktos birželio 30 dieną.

Šią savaitę uostamiesčio savivaldybė jau paskelbė konkursą Klaipėdos universitetinės, Vaikų ligoninių ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vadovų vietoms užimti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų