Ligonių gausa „Sodrai“ kelia įtarimus

Didėjančios ligonių gretos sėja įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo neteisėtai naudojamomis „Sodros“ biudžeto lėšomis. Manoma, kad nedarbingumo lapeliai kai kuriems klaipėdiečiams tampa šiaudu per sunkmetį. 

Tokių įtarimų kyla palyginus išmokų skaičių per ekonomikos pakilimą ir dabar. Lietuvoje jų padaugėjo 17 milijonų litų. Kokia situacija yra Klaipėdoje, kol kas nėra žinoma.  

Pasak "Sodros" Klaipėdos teritorinio skyriaus direktoriaus Valdemaro Anužio, didėjančias išmokas sunku susieti su augančiu sergamumu. Tad galima įtarti, kad nedarbingumo lapeliai išduodami neteisėtai.

Spėjimus patvirtina ir anksčiau atlikti patikrinimai. Per metus į Klaipėdos teritorinį skyrių dėl ligos pašalpos skyrimo kreipiasi apie 70 tūkst. gyventojų. Iš jų daugiau kaip porą tūkstančių  tikrinami dėl pagrįstų įtarimų, kad "Sodros" biudžeto lėšos naudojamos neteisėtai.

Tiesa, piktnaudžiavimų situacija nenustatyta. Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai: nedarbingumo lapeliai išduodami per ilgai, ligos pašalpa mokama ir neblaiviam žmogui.


Šiame straipsnyje: Sodranedarbingumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių