„Limarko“ žengia į SGD transportavimo rinką

  • Teksto dydis:

Didžiausia Lietuvos laivybos bendrovė „Limarko“ žengia į suskystintų gamtinių dujų (SGD) transportavimo rinką – antrinė grupės įmonė „Baltkonta“ Vokietijoje jau užsakė pirmąjį 400 tūkst. eurų vertės autodujovežį.

Grupės vadovas ir savininkas Vytautas Lygnugaris sako, kad nebus apsiribota vienu automobiliu, o jų skaičius priklausys nuo poreikio rinkoje.

„Limarko“ pranešė, kad nuo kitų metų rudens „Baltkonta“ pradės teikti SGD transportavimo paslaugas. „Baltkontos“ direktoriaus Kęstučio Kairio teigimu, specialus autodujovežis jau užsakytas neįvardijamoje Vokietijoje įmonėje. Iš pradžių ketinama įsigyti vieną tokią mašiną, o investicijos į ją sieks apie 400 tūkst. eurų.

„Neplanuojame apsiriboti viena transporto priemone, tai tik bandomasis projektas, pati pradžia. Tos transporto priemonės bus įsigyjamos visiškai naujos, jų kaina nėra maža, todėl kol kas perkame tik vieną. (...) Ateityje viskas priklausys nuo klientų poreikio, nes tai skirta SGD vartotojams, o kokia ta rinka bus, nežinome. Mes negalvojame tik apie Lietuvą, galvojame apie Baltijos šalis ir net Skandinavijos rinkas“, – BNS teigė V. Lygnugaris.

Jis negalėjo patvirtinti, kad įmonė naudosis spalį pradėjusia veikti „Klaipėdos naftos“ SGD paskirstymo stotimi.

„Šito negaliu atsakyti, nes tai komercinė paslaptis. Negalėčiau dabar apie tai papasakoti, nes čia bus tam tikros konkurencijos“, – kalbėjo V. Lygnugaris.

„Baltkonta“ šiuo metu daugiausiai gabena konteinerius, negabaritinius ir sunkiasvorius krovinius.

Šiuo metu vyksta SGD paskirstymo stoties bandymai, komercinę veiklą planuojama pradėti kitų metų pradžioje. „Klaipėdos naftos“ vadovas Mindaugas Jusius anksčiau teigė, kad dujos iš stoties galėtų būti tiekiamos jūrų transportui bei sunkvežimiams.

Spalio viduryje pirmieji SGD paskirstymo stotį išbandė Lenkijos dujų tiekimo įmonės „Duon“ autodujovežiai. Dujas lenkams pardavė dujų prekybos bendrovė „Litgas“.


Šiame straipsnyje: limarkoSGDvytautas lygnugaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių