LKL startas: „Neptūnas“ sutriuškino „Dzūkiją“

Klaipėdos „Neptūno“ komanda ketvirtadienį įspūdingai startavo 2013-2014 m. Lietuvos krepšinio lygos čempionate.

Pavasarį Lietuvos čempionato bronzos medaliais pasipuošę klaipėdiečiai pirmosiose naujojo LKL sezono varžybose namuose priėmė Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

„Dzūkijos“ komanda LKL vadovų prašė nukelti šias varžybas, nes net šeši iš devynių komandos žaidėjų serga arba yra traumuoti.

Tačiau toks prašymas buvo atmestas ir varžybos prasidėjo, kaip numatyta – į Klaipėdą atvyko septyni „Dzūkijos“ krepšininkai.

Pirmas kėlinys
Jį sėkmingiau pradėjo svečiai iš Alytaus – jie į priekį išsiveržė rezultatu 5:0. „Neptūnui“ pirmuosius taškus pavyko pelnyti tik sužaidus pustrečios minutės. Klaipėdiečių sąskaitą atidarė Simas Galdikas. Po to sekė du taiklūs Martyno Mažeikos baudos metimai bei Arno Butkevičiaus spurtas ir klaipėdiečiai, pirmajame kėlinyje sužaidus 4 min., įsiveržė į priekį rezultatu 8:5.

Pirmajam kėliniui artėjant pabaigos link "Neptūnas" dar labiau įsibėgėjo - taikliai atakavo ir gerai gynėsi, todėl iki ketvirčio pabaigos likus sužaisti pustrečios minutės komandas jau skyrė 7 taškai: 14:7.

"Neptūnas" nuo "Dzūkijos" pirmajame kėlinyje buvo sugebėjęs atitrūkti ir dviženkle persvara - 20:10, tačiau ją alytiškiai sušvelnino dviem taškais. 

Pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 20:12.

Antras kėlinys

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo trimis taškais ir dar labiau padidino persvarą – 23:12.

„Dzūkijos“ krepšininkai akivaizdžiai taupė jėgas, nes žinojo, kad reikės žaisti beveik be keitimų, tačiau ir „Neptūnas“ nedidino tempo, todėl pirmosios kelios antrojo kėlinio minutės buvo itin nerezultatyvios.

Toks žaidimo stilius priimtinesnis buvo svečiams ir jie, įpusėjus kėliniui, priartėjo prie „Neptūno“ rezultatu 29:21.

Tačiau vienas „Neptūno“ lyderių Valdas Vasylius, taikliai atakavęs ir iš vidutinio nuotolio, ir nuo tritaškio linijos, netrukus atkūrė dviženklę persvarą – 36:24.

Alytiškiai vis dažniau klydo, o klaipėdiečiai rezultatyviai svečių klaidomis naudojosi ir, iki kėlinio pabaigos likus žaisti pusantros minutės, išsiveržė į priekį rezultatu 41:27.

Po antrojo kėlinio švieslentėje švietė skaičiai, įrodantys akivaizdų „Neptūno“ pranašumą – 46:29.

Per pirmuosius du kėlinius klaipėdiečių gretose rezultatyviausiai žaidė M.Girdžiūnas, pelnęs 11 taškų, 9 pridėjo V.Vasylius.

Trečias kėlinys
Trečiajame kėlinyje „Neptūnas“ dominavo nuo pirmųjų jo akimirkų. Alytiškiai, nors ir pailsėjo per ilgąją pertrauką, atrodė pavardę, todėl klaipėdiečiai už juos metė taikliau, bėgo greičiau, atkakliau grūmėsi dėl kamuolio po abiem krepšiais.

Klaipėdiečiai trečiojo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį net 26 taškų skirtumu - rezultatu 61:35.

Tačiau ir tokią užtikrintą persvarą susikrovę „Neptūno“ žaidėjai nesustojo – puspilnyje Klaipėdos arenoje sirgaliai tarsi reikalavo, jog klaipėdiečiai visiškai pribaigtų savo varžovus.

„Neptūnas“ taip ir darė: iki kėlinio pabaigos likus žaisti pustrečios minutės klaipėdiečiai išsiveržė į priekį rezultatu 71:42. 

Baigiantis trečiajam kėliniui, klaipėdiečiai įgijo rekordinę – 30 taškų – persvarą: 75:47, tačiau ją paskutiniosiomis sekundėmis alytiškiai sušvelnino ir trečiasis kėlinys baigėsi rezultatu 75:47.  

Ketvirtas kėlinys
Paskutiniajame varžybų ketvirtyje, kuriame „Neptūnas“ vos jam prasidėjus atkūrė 30 taškų skirtumą, liko vienintelė intriga – ar klaipėdiečiai pelnys 100 taškų.

Regis, pati „Dzūkijos“ komanda stengėsi padėti klaipėdiečiams, nes nesportine pražanga buvo nubaustas vienas alytiškių. Tačiau M.Girdžiūnas, stojęs prie baudų metimų linijos, taiklus buvo tik kartą, o netrukus ir pats buvo nubaustas nesportine pražanga.

Tuo pasinaudoję svečiai sušvelnino skirtumą iki 24 taškų – 78:54.

Toks dzūkų antausis tarsi pabudino „Neptūną“ ir priminė, kad jie dar pavasarį pasipuošė Lietuvos čempionato bronzos medaliais, o „Dzūkija“ – debiutantai.

Klaipėdiečiai vėl demonstruoti savo pranašumą, spurtavo ir atitrūko nuo varžovų 82:54, tačiau alytiškiai greitai skirtumą vėl atstatė – 82:58.

Negana to, iš po krepšio nepataikė A.Butkevičius, o Martynas Mažeika, norėdamas sugriebti kamuolį, prasižengė. „Dzūkija“ dar labiau priartėjo – 84:64.

„Neptūnui“ pirmosiose šio sezono LKL varžybose įmesti 100 taškų taip ir nepavyko. Varžybos baigėsi rezultatu 96:69 ir „Neptūnas“ įsirašė pirmąją pergalę į savo šio sezono sąskaitą.

***
Lietuvos čempionate iš viso dalyvaus 11 komandų. Tarp jų nebus praėjusiame čempionate paskutiniąją vietą užėmusios Palangos komandos. Nebus ir ilgametės LKL dalyvės – Vilniaus „Sakalų“ ekipos. Jai neleista dalyvauti nes neatitinka lygos kriterijų. Sostinės klubas per metus turi išspręsti finansines problemas ir likviduoti skolas.

Kauno „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ čempionate žais 2 ratų sistema, likusios komandos rungtyniaus 4 ratais. Komandos turnyro lentelėje bus klasifikuojamos pagal laimėtų ir žaistų rungtynių procentą.

Į atkrintamąsias varžybas pateks aštuonios stipriausios komandos.

Rugsėjo 28 d. „Neptūno“ laukia sunkus egzaminas – kova Vilniuje su „Lietuvos ryto“ ekipa.

LKL komandos
Kauno „Žalgiris“
Vilniaus „Lietuvos rytas“
Klaipėdos „Neptūnas“
Prienų „Tonybet“
Pasvalio „Pieno žvaigždės“
Šiaulių „Šiauliai“
Utenos „Juventus“
Panevėžio Lietkabelis“
Kėdainių „Nevėžis“
Kauno „LSU-Atletas“
Alytaus „Dzūkija“
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavadinimas turėjo būti

pavadinimas turėjo būti portretas
LKL surengtame farse Klaipėdiečiai sugebėjo įveikti ligonių komandą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių