M. Mažvydo alėją papuošė saulės laikrodis

Šiandien M. Mažvydo alėjoje klaipėdiečiams buvo pristatytas saulės laikrodis. Ceremonija prasidėjo skauto pūtimu į ragą, kurio garsas nuvilnijo per visą alėją. Ragas nuskambėjo ne atsitiktinai, taip buvo paminėtas Rimanto Ulevičiaus atminimas, žinomo skauto, sąjūdininko ir tiesiog klaipėdiečio. Miestui skirta dovana įprasmina prieš penkioliką metų tragiškai žuvusio Rimanto Ulevičiaus atminimą.

Į M. Mažvydo alėją atvyko R. Ulevičiaus šeima, draugai, kolegos ir visi kurie nepamiršo R. Ulevičiaus. Ceremonijoje dalyvavo seimo narys, vienas iš R.Ulevičiaus fondo įkūrėjų - Eugenijus Gentvilas. Jis R.Ulevičių prisiminė geru žodžiu, „Rimantas prie Lietuvos atkūrimo yra pridėjęs ranką, žodį, valią, mintį. Pardoksas, bet 1988 liepos 6 d. buvo įkurtas Klaipėdos Sąjūdis, tačiau minint Sąjūdžio dešimtmetį Rimantas neatvyko“, - sakė R. Ulevičiaus bendražygis.

„Dievui, tėvynei, artimui“, šis išgraviruotas ant saulės laikrodžio skautų šūkis simbolizuoja Rimanto Ulevičiaus atsidavimą skautų organizacijai. Vyras yra vienas iš Lietuvos skautų sąjungos atkūrėjų. Į ceremoniją specialiai atvyko ir kolegos iš Telšių respublikinės skautų stovyklos tam, kad pagerbtų bičiulio atminimą.

„Žmogus yra gyvas tol kol jį prisimena“, - mintimis dalinosi ir R. Ulevičiaus žmona Violeta Ulevičienė. Visiems susirinkusiems V. Ulevičienė padėkojo už tai, kad žmonės penkioliktus metus prisimena ir įprasmina Rimanto atminimą darbais. Moteris džiaugiasi, kad M. Mažvydo alėjoje galės prisėsti ant suoliuko ir mintimis pabūti su vyru.

Rimanto Ulevičiaus pėdsakams įprasminti mieste jau yra įamžinta jo pėda šalia Klaipėdos sąjūdžio būstinės. Dabar M.Mažvydo alėjoje atminimui pastatytas suoliukas- saulės laikrodis.

Saulės laikrodžiu virtęs suoliukas tapo ne tik M. Mažvydo alėjos meno akcentu, bet  įgavo ir praktinę paskirtį. Pagal jį miestiečiai galės orientuotis laike. Tiesa, laikrodis vidudienį rodys ne mums įprastu laiku, o 13 val. 41 min. Dėl tikslių koordinačių išmatavimo tikrasis gamtos laikas skirsiasi nuo sutartinio laiko. Pagal saulės laikrodį žmonės galės susižinoti tikrąjį gamtos laiką.

M. Mažvydo alėją puošiantis suoliukas-saulės laikrodis yra menininkų Romualdo ir Aro Martinkų sukurtas kūrinys. Dovanos miestui perdavimo ceremonijoje dalyvavo ir vienas iš saulės laikrodžio kūrėjų Aras Martinkus.

Artimiausiu laiku į M. Mažvydo alėją atkeliaus dar keletas skulptūrėlių. Šios iniciatyvos ėmėsi Klaipėdos pramonininkų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių