Pereiti į pagrindinį turinį

Maldos pusryčiai vėl vienys Klaipėdos bendruomenę

2013-05-21 16:22
Maldos pusryčiai vėl vienys Klaipėdos bendruomenę
Maldos pusryčiai vėl vienys Klaipėdos bendruomenę / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiestyje rengiami jau antrieji Klaipėdos bendruomenės maldos pusryčiai, kuriuose daug dėmesio bus skirta krikštui, nes šiemet minimas Žemaitijos krikšto 600 metų jubiliejus.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, Maldos pusryčių globėjo, šis renginys yra galimybė prie menamo apskritojo stalo susodinti labai skirtingus žmones.

Planuojama, kad renginyje, kuris vyks šeštadienį, dalyvaus 80–90 klaipėdiečių. Tai ir politikai, ir verslininkai, ir miesto garbės piliečiai, ir jaunimo organizacijų atstovai ir, be abejo, įvairių religinių konfesijų atstovai.

„Tokia dalyvių įvairovė tik liudija, jog klaipėdiečiai moka susivienyti bendram reikalui. Maldos pusryčiai nėra tik malda. Aišku, krikščioniškosios vertybės yra pagrindas, tačiau Maldos pusryčių vedančioji gija yra bendruomenės, plačiąja šio žodžio prasme, bendravimas vienoje erdvėje. Maldos pusryčių tikslas – susodinti miestą prie bendro stalo, pasikalbėti apie problemas ir galimus būdus jas išspręsti“, – teigė V.Grubliauskas.

Šių metų Maldos pusryčių tema pasirinkta krikšto prasmės, svarbos ir dvasinės atsakomybės aspektai, nes tai ypatingos svarbos pamatinės vertybės. Maldos pusryčiuose bus skaitomi ir pranešimai.

Klaipėda – pirmasis miestas, kuris organizuoja Bendruomenės maldos pusryčius.

Maldos pusryčių tradicija atsirado XX a. viduryje, kaip reakcija į kylančius naujus iššūkius. Jų ištakos siekia 1942 m., kai keletas JAV Senato narių, siekdami dalytis Kristaus mokymu ir juo pagrįstu bendravimu, pradėjo neformalius susitikimus.

1953 m. įvyko pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo JAV prezidentas. Lietuvoje pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai buvo surengti 2001-aisiais. Juos globojo prezidentas Valdas Adamkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų