Manekenės žingsniavo erdviame ofise

  • Teksto dydis:

Klaipėdos mados savaitė baigėsi tarptautiniu madų šou – kolekcijas pristatė 11 dizainerių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. „Fashion Week Klaipėda“ šiais metais finaliniam renginiui pasirinko neįprastą, darbinę aplinką – ofisą.

Didžiausias mados renginys vakarų Lietuvoje šiais metais išsiskyrė kaip niekad intensyvia programa ir provokuojančia tema, „Lūžis“. Ja kviesta permąstyti mados svarbą. Festivalio sumanytoja ir jo prodiuserė Jurga Sutkutė sakė, kad net jei suprantama, kad mada yra ne tik rūbai, bet ir vidinės esybės išraiška, asmeninė filosofija, reikia nepamiršti ir praktinės to pusės, „ už visko yra didžiulis vartotojiškumas, industrija su teršiančiais fabrikais. Reikia platesnio požiūrio į madą, rasti kaip sutaikyti vidų su išore. Kito kelio net nėra – turi įvykti posūkis į sąmoningumą“.

Anot jos, darbinė, kasdienė aplinka madų šou pasirinkta siekiant įžeminti visos savaitės metu lydėjusią temą. Dieną „Light House“ bendradarbystės erdvėje dirba įvairių sričių specialistai – ofisą transformavęs renginys tik antras nuokrypis nuo kasdieniškos rutinos šioje Klaipėdai vis dar naujoje vietoje.

Organizatorių nuotr.

Pusiau permatomos erdvės, urbanistinė aplinka, Mildos Kišonaitės kilimais „Paukščiai“ puoštos sienos – tradicija tapo ir tai, kad Fashion Week Klaipėda kasmet kviečia kitaip pamatyti vis kitą miesto vietą.

Šiemetiniame madų šou pristatytos 11 kolekcijų. Jas pristatė tiek žinomi, tiek dar tik kylantys dizaineriai: „Naked Bruce“, „Smooth Confess“, Diana Paukštytė, Janulis, Inga Skripka, Iveta Jasiūnaitė, kūrybinis duetas Augustė Zukaitė ir Justas Taroza, latviai „Status by Shtamguts“, Una Bērziņa, Elīna Grīnberga bei per 3D akinius savo kolekciją stebėti kvietusi estė Annika Kiidron.

Į madų šou susirinkusių stilingų svečių minioje buvo galima sutikti ne vieną žinomą žmogų. Šou stebėjo atlikėjai Violeta ir Vilius Tarasavovai, stilistė Marija Palaikytė, tinklaraščio „Bomberis“ autorius Arnoldas Remeika, baleto šokėja Beata Molytė, verslininkas Juozas Tubinas, makiažo meistrė Olesia Žuravliova, modelių agentūros „Modilina“ vadovė Jolanta Sadauskienė ir kiti.

Festivalį iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotiškesnės

Idiotiškesnės portretas
kepurės ir nesugalvosi greitai...

matomai menekene blusu turi

matomai  menekene blusu turi portretas
sunims blusiams taip pat panasius kykus uzdeda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių