Maniežui vadovaus renginių organizatorius

Jau pustrečių metų Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla neturi nuolatinio vadovo. Dar vienas konkursas į šias pareigas paskelbtas praėjusią savaitę. Be to, laikinai maniežui vadovavusią Raimondą Murašovienę šiose pareigose netikėtai pakeitė mokyklos renginių organizatorius Darius Raišutis.

2017 m. sausį Lengvosios atletikos maniežo vadovė Asta Dirgėlienė paliko savo postą ir pradėjo dirbti "Gintaro" sporto centre.

Nuo tada maniežui vadovavo buvusi direktorės pavaduotoja R.Murašovienė, tačiau ji šias pareigas ėjo laikinai.

Per daugiau nei dvejus metus konkurso būdu taip ir nepavykus išrinkti naujo įstaigos vadovo, netikėtai teko keisti ir laikinai einančiąją direktoriaus pareigas, nes iškilo klausimas dėl R.Murašovienės galimo viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto priimant sprendimus.

Pasirodo, mokyklos darbuotojai Valerijus Murašovas, Karolis Murašovas ir Kristina Kniurienė yra R.Murašovienės šeima – sutuoktinis, sūnus ir dukra.

Todėl Klaipėdos miesto taryba nusprendė  laikinai Lengvosios atletikos mokyklai vadovauti pavesti įstaigos renginių organizatoriui D.Raišučiui ir nuo vakar, gegužės 31 d., laikinai vykdyti įstaigos vadovo funkcijas, kol bus paskirtas mokyklos vadovas.

Dar vienas, mažiausiai devintas konkursas į Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus pareigas pakartotinai paskelbtas gegužės 22-ąją.

Paradoksalu, bet iki tol neatsirado, kas norėtų vadovauti maniežui ir gebėtų įveikti pedagoginių žinių kompetencijos testą, kuriame formuluojami tokie patys klausimai, kaip pretendentams užimti bendrojo ugdymo mokyklos direktoriaus postą.

Ši mokykla, turinti kelis šimtus auklėtinių, priskiriama neformaliojo ugdymo įstaigai, todėl jos vadovui keliami tokie patys reikalavimai, kaip ir švietimo įstaigų direktoriams.

Esą jeigu manieže įsikūrusi mokykla turėtų sporto centro statusą, būtų užtekę vieno konkurso.

Teigiama, jog šioms pareigoms reikėtų ne tiek pedagogo, kiek gero vadybininko, turinčio vadovo patirties.

Lengvosios atletikos mokyklos vadovo alga nėra didelė – apie 800 eurų į rankas. Esą kai kurie treneriai uždirba daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to

to portretas
Tas pats organizuos , dideles renginiu lesas isisavins,gera atlyginima gaus, apie kuri straipsnyje neuzsimenama, o mokykloje- tik vadovaus, dar kuklu atlygi gaus.Universalus specialistas MOKYKLOJE.

Anonimas

Anonimas portretas
Keistas pasirinkimas...Kas dabar renginius organizuos?

keista

keista portretas
Keista, kad tiek metu sporto funcionieriai nerado vadovo. Matyt nesistenge , nenorejo ar netiko... Staiga po 2.5metu "sportininkai spurtavo" ir surado jau sedinti ant vienos kedes, ir paskyre antra posta...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių