Mažieji klaipėdiečiai surengė savo Kaziuko mugę

Mažieji uostamiesčio gyventojai penktadienį šėliojo Kaziuko mugėje. Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose surengtoje Kaziuko mugėje dalyvavo ne tik šios, bet ir kitų įstaigų auklėtiniai. Spalvingai mugei startą vaikai davė dainomis ir šokiais.

Penktadienį priešpiet dešimtys smagiai nusiteikusių vaikų susirinko Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, kur buvo surengta šventė „Guru, guru į Kaziuko turgų“.

Įstaigos vadovė Aušra Nikolajevienė teigė, kad Kaziuko mugė čia organizuojama jau eilę metų ir spėjo tapti tradicine.

„Tačiau tokia, kokia surengta šiemet – pirmoji. Šiemet mes sulaukėme gausybės svečių – ne vien tik stebėtojų ir pirkėjų, bet ir aktyvių dalyvių“, – pabrėžė A.Nikolajevienė.

Šiemet uostamiesčio sutrikusio vystymosi kūdikių namuose surengtoje šventėje dalyvavo ir specialiais pasirodymais nustebino lopšelio-darželio „Giliukas“ ir darželio „Mažųjų pasaulis“ auklėtiniai. Švente susidomėjo ir po mugę pasidairyti atskubėjo lopšelio-darželio „Pingvinukas“ vaikai.

Dešimtys vaikų prieš paskelbiant mugės pradžią drąsiai jungėsi į ratelius, šoko, deklamavo ir dainavo.

Po tokių linksmybių paskelbus Kaziuko mugės pradžią prie įvairiausiais pačių įstaigos ugdytinių pagamintais darbeliais nukrautų prekystalių netruko nusidriekti pirkėjų eilės.

Specialiai šiai Kaziuko mugei dešimtis įvairiausių pavasarine nuotaika alsuojančių suvenyrų pagamino 3–7 metų amžiaus įstaigos auklėtiniai.

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų vadovė pastebėjo, kad vaikai itin atsakingai ir kruopščiai ruošėsi ir aplinkinių darželių auklėtinius sudominusiai šventei.

„Darbelių paruošta tikra gausybė. Vaikai įdėjo ne tik daug rankų darbo, tačiau taip pat įdėjo ir daug širdies šilumos. Darbelių spalvų gama labai ryški, tai parodo mūsų nuotaikas gyvenant šiuose namuose“, – pastebėjo A.Nikolajevienė.

Šiuo metu Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose ugdomi 62 vaikai, kurių amžius svyruoja nuo pat gimimo iki 7 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VšI ,,Pasidalinkime"

VšI ,,Pasidalinkime" portretas
Ačiū mažiesiems draugams už gražią šventę.

ačiu pedagogams ir universiteto studentams

ačiu pedagogams ir universiteto studentams portretas
gražu kad studentai dalyvauja renginije---vaikams tai patinka.

Lina

Lina portretas
Labai graži šventė, didžiulis ačiū kūdikių namų darbuotojomis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių