Pereiti į pagrindinį turinį

Medžius nupjovė ir paliko

2024-10-23 15:00

Vingio gatvės daugiabučio namo kieme buvo nupjauti prastos būklės medžiai. Jau praėjo pusantro mėnesio, o rangovo beveik po gyventojų langais paliktos žaliosios atliekos tebebadė klaipėdiečiams akis. Tačiau apie tai pranešus Klaipėdos savivaldybei, problema buvo išspręsta.

Įgyvendino: pranešus Klaipėdos savivaldybei apie paliktus nupjautus medžius, ši pažadą juos išvežti įvykdė per mažiau negu parą.
Įgyvendino: pranešus Klaipėdos savivaldybei apie paliktus nupjautus medžius, ši pažadą juos išvežti įvykdė per mažiau negu parą. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Apie medžius pranešė Vingio g. 13 daugiabutyje gyvenanti moteris. Anot jos, niekas ne tik neišvežė atliekų, bet ir apskritai nepranešė, kad ruošiamasi pjauti medžius.

„Gyvenu Vingio g. 13. Sakykite, iš kur mums, gyventojams, sužinoti, ką daryti? Prieš pusantro mėnesio atvažiavo kažkokia įmonė, nupjovė du medžius, viską suvertė į vieną krūvą ir paliko. Netrukus ją užsnigs ir nesimatys. Nežinome, kur kreiptis, kad išvežtų tas atliekas. Niekas net nepranešė, kad medžius apskritai ruošiasi pjauti. Kodėl?“ – teiravosi klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos ir miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė paaiškino, kad iš tiesų buvo nupjauti trys medžiai, o ne du, ir tam buvo priežasčių – medžiai buvo prastos būklės.

„Prie Vingio g. 13 ir 15 daugiabučių namų, žolyne iš Vingio gatvės pusės buvo pašalinti trys medžiai – vienas nudžiūvęs maumedis ir dvi nesaugios su priekelminiais puviniais tuopos. Šių želdinių pašalinimui leidimas nebuvo reikalingas. Darbus atliko savivaldybės rangovas“, – sakė I. Kubilienė.

Ji taip pat patikino, kad kirtimo atliekos bus išvežtos. Pirmadienį buvo pranešta apie problemą, o antradienį medžiai jau buvo pašalinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Atliekas

turi tvarkyti arba atliekų tvarkymą atliekanti įmonė (KRATC) arba miesto želdynų želdinių priežiūrą konkurse laimėjusi įmonė(dabar nežinau kokia..). Prie ko čia Kubilienė ir kodėl pas mus mieste tiek keistumų komunalinio ūkio srityje? Tvarkykit pagaliau darbo organizavimą ir paskirkit vieną atsakingą žmogų kiekvienai didesnei sričiai..Yra Priežiūra, bet yra ir Miesto tvarkymas - mano nuomone du atskiri dalykai o kur dar kiti smulkesni ..
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų