Melnragėje – sumaištis dėl zonų: problema paaiškėjo, kai gavo baudą

Į pajūrį atvažiavę klaipėdiečiai skundžiasi painia rinkliava už mašinų stovėjimą. Visa Melnragės teritorija priskirta geltonajai zonai, tačiau viena aikštelė – žaliajai. Vairuotojai, palikę mašiną už jos ribų, net nesusimąsto, kad šalia stovintis parkomatas jiems nebetinka. „Klaipėdos keleivinis transportas“ žada problemą spręsti ir siūlo mokėti telefonu.

Pasigenda ženklų

„Įvažiuodamas į senamiestį visada žinai, kokia zona, – raudona, mėlyna. O čia visur vienodi ženklai. Ir visus iš eilės baudžia. Juk turi būti ženklai“, – piktinosi Juozas.

Jis prisiminė atvažiavęs į aikštelę Audros ir Molo gatvių sankryžoje. Kadangi laisvų vietų nerado, mašiną paliko kitoje sankryžos pusėje.

„Pastačiau šone, priešais barą. Sumokėjau už statymą. Pasirodo, ten jau kita zona. O ženklo nepastatė“, – piktinosi vyriškis.

Už tris valandas žaliojoje zonoje Juozas buvo susimokėjęs eurą, tačiau grįžęs prie mašinos sužinojo, kad turės atseikėti dar apie 7 eurų baudą.

„Sako, jūs turite žinoti – tvarka jau seniai tokia. Bet mes internete naujienų neskaitome ir nežinome. Turi būti ženklas ir parodyta, kad ne čia mokėti. Nėra jokios informacijos. Klausiu, gal išminusuosite bent tą eurą? Sako, tikrai ne“, – apgailestavo klaipėdietis.

Žaliosios zonos ribos Melnragėje klaipėdiečiui paaiškėjo tik gavus baudą. (Skaitytojo nuotr.)

Zonos pažymėtos

Juozas įsitikinęs, kad tiesiog norima pasipinigauti. Jau kitą dieną po to, kai gavo baudą, jis pastebėjo, kad prie aikštelės paliktų mašinų vairuotojams vėl skirtos baudos.

Apie nuolat baudžiamus žmones jam pasakojo ir greta esančio restorano savininkas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas sakė, kad parkavimo zonos Melnragėje yra pažymėtos.

„Pagal paskutinį sprendimą visa Melnragė yra geltonojoje zonoje. Išskyrus vieną aikštelę centre, kuri priklauso žaliajai. Yra ženklas, kad įvažiuojate į mokamą zoną. Kiekvienas parkomatas dar turi savo ženklą, kuriame pažymėta zona. Ir ant paties parkomato ekrano parašyta zona“, – paaiškino A.Samuilovas.

Tačiau Melnragėje yra tik keturi parkomatai. Prie vienintelės žaliosios zonos aikštelės ribų nėra kito parkomato, skirto geltonajai zonai.

Todėl vairuotojai, palikę mašiną už aikštelės ribų, net neįtaria, jog čia pat stovintis parkomatas jiems nebetinka.

„Nesiginčysiu. Gali būti“, – sutiko A.Samuilovas.

Problemą spręs

Jis siūlo gyventojams už parkavimą mokėti mobiliojo telefono programėle.

„Ji pati nustato, kurioje zonoje esate. Nereikia vaikščioti. Ir sumoki už konkretų laiką. Nes parkomate moki į priekį dar nežinodamas, kiek stovėsi, – valandą ar dvi. Telefone paleidi ir moki. Išvažiuoji – sustabdai“, – programėlės privalumus vardijo vadovas.

Pasak jo, per karantiną telefonu mokančiųjų skaičius viršijo parkomatų naudotojų. Tačiau jis sutinka, kad programėlės tinka ne visiems.

„Vien dėl to mes ir prie geležinkelio stoties pastatėme parkomatą, nors neplanavome. Artimiausiu metu tą patį padarysime ir čia. Dabar analizuojame variantą, galbūt vieną parkomatų arčiau pastatyti“, – sakė A.Samuilovas.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Asilai net surinkt pinigus nesigeba žmoniškai

Grubliausko pantalonai

Grubliausko pantalonai portretas
mažai pinigų "nemokamam" džiazo festivaliui, akivaizdus dūdoriaus įteisintas reketas.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Taip ir būna tokiems kurie bet kaip atvažiuoja, bet kaip mašina pastato, bet kaip susimoka, o po to bet kaip skundžiasi, kad patys žiopli. Prie parkomato, kuriame sumokėjo didžiausias A3 formato žemėlapis su parodytom zonom, parkomatų vietom, kainom ir mokėjimo būdais, bet kad pasižiūrėti ir pasidomėti prieš sumokant tai smegenyse vingių neužtenka. O skųstis ir teisybės ieškoti tai puola...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių